Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gülse'nin son Eylem'i

Önce Avrupa Yakası'nın, ardından Yalan Dünya'nın bu kadar tutulmasında Gülse Birsel'in öykü ve durum komedisi yaratma yeteneği kadar, karakter oluşturma gücünün de büyük etkisi var. Sanki dizi yazmıyor da, karikatür çiziyor.
Gülse, dizisine her yıl iki-üç yeni karakter ekleyerek, dizide temponun düşmesine asla izin vermiyor.
Adeta 'karakter jeneratörü' gibi çalışan Gülse'nin son ürünü ise Orçun'un garson sevgilisi Eylem oldu. Bohem, gotik, sıra dışı, asi ve sevgili bulamadığı için bunalımlı bir genç kız olan Eylem'in, Yalan Kafe'de estirdiği terörden kurtulmak isteyen Emir ve Deniz, onun Orçun'la arasını yapmak için bu hafta çöpçatanlığa giriştiler. Sonunda operasyon sonuç verdi.
Ancak karşısında gelin adayı olarak ağzındaki piercing nedeniyle peltek konuşan bu 'yarı deli' genç kızı gören Gülistan sinir krizi geçirdi. (Zaten Nurhayat'ın konuşmalarını anlayabilmek için zorlanıyorduk şimdi bir de Eylem eklendi. Dizi için özel decoder mi lazım ne?)
Eylem ile Orçun'un ilk tanışmada sevgili olmaya karar verdikleri diyalog ise günümüzde aşk ilişkilerinin yüzeyselliğine gönderme yapan anlamlı bir mesaj içeriyordu:
ORÇUN: (Kızın kaşındaki piercing'i göstererek) Havaalanında ötüyo mu?
EYLEM: Bu tarz mı senin muhabbet?
ORÇUN: Genelde evet.
EYLEM: En azından harbisin.
ORÇUN: Harbi mi Barbie mi?
EYLEM: Ama şakalar kötü.
ORÇUN: Senin de boy güdük.
EYLEM: Ama bi giderim var.
ORÇUN: İlla ki...
EYLEM: Rock dinliyon mu?
ORÇUN: Evet... Sen öpücen mi?
EYLEM: Evet. ORÇUN: Hayırlı olsun o zaman.
EYLEM: Cümlemize... (El sıkışıp masadan kalkarlar)
Bu arada Eylem karakterini büyük bir başarıyla canlandıran genç oyuncu Gonca Vuslateri'nin ismini bundan sonra daha çok duyacak gibiyiz.
Bakalım o hangi televizyon reklamında oynayacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA