Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Pupa yelken ceketler

İstanbul Fashion Week'e son dakikasında yetiştim. Etkinliğin son defilesinde erkek giyim markası AVVA, yeni kreasyonunu son derece havalı ve geniş katılımlı bir defile ile Antrepo'da tanıttı. Bu vesile ile Madonna'nın çılgın kliplerinin baş oyuncusu, ünlü model Tony Ward abimizi de podyumda yürürken görmüş olduk.
Defileden anladığım kadarıyla bu bahar, bacaklarına güvenmeyen erkekler sokağa çıkamayacak. Çünkü tüm pantolonlar daracık ve bacakları saracak biçimde tasarlanmış.
Eğer bacaklarınız çarpıksa, inceyse, kalınsa ya da kısaysa yandınız! Ceket boyları da giderek kısalıyor. (İşte bundan nefret ediyorum. Son zamanlarda erkekler, geçen yıl babasının aldığı bayram kıyafeti bu yıl küçük kalmış çocuk gibi dolaşıp duruyorlar.)
Bu arada spor pantolonların arka cebine mutlaka canlı renkleri olan desenli bir ipek mendil iliştirip sallandırmak moda olacak. (Gerektiğinde rahatlıkla halay başı olmak için herhalde!)
Asıl dikkatimi çeken ise ceketlerin yırtmaçlarıydı. Bilirsiniz, üretim bandında erkek ceketlerinin yırtmaç uçları, teyel denilen geçici bir dikişle tutturulur ki, ütüsü bozulmasın. Ceket giyileceği zaman minik bir makas darbesiyle bu dikişi kesip öyle kullanırsınız ama defiledeki ceketlerin yüzde 80'inin yırtmaç teyeli açılmamıştı. Yeni bir trend desem, değil çünkü dikiş açılmadığı için yelken gibi şişen ceket arkaları son derece komik duruyordu. Zaten modaysa niye ceketlerin bir bölümünün arkasını açıp diğerlerini kapalı tutsunlar ki? Sanırım defile heyecanıyla unutulmuştu.
Eee, detaycı televizyon eleştirmeninin defile kritiği de bu kadar olur!.. 'Bugün Ne Giysem?'i izlemenin faydalarını mı görüyorum ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA