Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kaynanalık hortlamasın

Televizyonda bir reklam var, hani şu herkesin hayalindeki evi çizdiği reklam... Biri diyor ki 'Balkonu olmalı', diğeri diyor ki 'Garajı olmalı...' Bir hanım da çıkıp 'Kaynanama uzak olmalı' diyor.
Eminim bu sözler, gelinlerini evlatlarından ayırt etmeyen kayınvalidelerin kalbini kırıyordur.
Reklamla ilgili ilk şikayet, sevgili annemden geldi. 35 yıllık gelinini her daim 'kızı' olarak gören, bir gün olsun onun kalbini kırmayan, karşılığında aynı sevgi ve saygıyı gören annemden...
Aslında yakın çevremde gözlediğim bir gelişme var. 'Kaynanalık' artık tarih olmak üzere. İstisnai durumlar dışında artık gelin-kaynana çatışmalarına sıkça rastlanmıyor. Ekonomik refah düzeyindeki artış, çoğunlukla kaynanalar ile gelinlerin ayrı evlerde bulunmasına olanak tanıdığı için sürtüşmeler, anlaşmazlıklar da giderek azalıyor.
'Kaynanalık yapmak' artık gelinler ile kayınvalideler arasında espri konusu olan, gülünesi bir eski hikayeye dönüşmek üzere. Sadece gelinler değil, damatlar ile kayınvalideler arasında da barış çubukları tüttürüleli çok oluyor.
Lütfen, reklama espri katmak adına 'modası geçmiş kaynanalık ruhu' hortlatılmasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA