Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Uykusuz her gece

Okurumuz Ahu Nur Şahin, pek çok televizyon izleyicisinin ortak şikayeti olan 'iyi yapımların geç saatte yayınlanması' sorununa değinmiş. Özellikle de kaliteli filmlerin gece yarısından sonra yayınlanması, pek çok izleyicinin ortak derdi.
"Sevgili Yüksel Aytuğ Bey, sizinle uzunca bir süredir yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak istedim. Dün gece de aynı şey olunca 'Belki sizin köşenizden bir uyarı işe yarayabilir' diye düşündüm.
Star TV, güzel filmleri gece kuşağına gömüyor. Dün gece de Hellboy vardı. Saat 00.30 civarı başladı ve neredeyse 03.00'e kadar sürdü. İçine 10'ar dakikalık reklam kuşakları da aldılar, o saatte ne gereği varsa?
Bütün bir geceyi dizilere ve onların tekrarlarına harcamak yerine bir dizinin ardından kaliteli bir film koysalar, en azından 23.30 gibi başlar. Tabii ki, yayın akışını biz belirleyecek değiliz ama ben çalışıyorum.
Aslında ben de sıkı bir dizi izleyicisiyim ama sinema filmlerini de izlemeyi seviyorum. 'İzlemeyiver' diyebilirsiniz ama neden kaliteli bir filmi televizyonda yakaladığım anda izlemeyeyim?
Çalışan biri olarak sevdiğim filmi millet üçüncü uykusundayken izlemek zorunda mıyım? Sevgiler.."
YAZAR NOTU: Belki seyirciyi ilgilendirmeyen teknik bir konu ama kanallar aylık reyting listesinde 'tüm gün' birinciliğine koşmak için bazen kaliteli yapımları gece yarısından sonraya koyup ortalamalarını artırma yoluna gidiyorlar. Tabii bu taktik, kaliteli film peşindeki izleyicinin bir sonraki gün boyunca uykusuz kalması için bir mazeret teşkil etmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA