Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnsanları kurbandan soğutmak

Hem insanlık suçu, hem de büyük günah... Haber bültenlerinde günlerdir kurbanlık hayvanlara yapılan eziyet görüntüleri yürek paralıyor.
Şanlıurfa'da danayı kovalayıp sonunda bir kamyonete bindirmeyi başarmışlar. Hayvanın kaçacak yeri yok ama adamın biri geliyor, sanki kan davası güdüyormuş gibi, elindeki uyuşturucu iğne atan tabanca ile hayvana birkaç kez ateş ediyor. Zavallı hayvan vücuduna giren iğneler yüzünden defalarca acı çekiyor.
Bursa'da daha beteri var. Kurban sahibi tam dört saat boyunca kaçan boğasını kovalamış.
Sonunda 'intikamını'(!) almak için harekete geçmiş. Kapmış av tüfeğini, geçmiş hayvanın karşısına ve boğayı iki çatının ortasından 'Dan' diye vurmuş. Kasap, hayvan mundar olmasın diye depar atıp vuruyor boğazına bıçağı...
Kurban, oluyor size maktul!

TESTERE FİLMİNDE YOK!
Bir başka kurban faciası... İzlerken öyle sinirlendim ki, hangi şehirde yaşandığını bile not edemedim. 1.5 tonluk boğayı kesmek için tek ayağından vince bağlayıp havaya kaldırmak istiyorlar. Doğal olarak hayvanın bacağı kırılıveriyor. Böyle vahşet, Testere filminde bile görülmedi. Yaralı olarak suya atlayıp boğulan tosun mu istersiniz, kamyonet çarptığı için asfaltın ortasına serilen mi? Kasaplara para vermemek için hayatında ilk kez eline bıçak alıp kurbana çala kılıç girişen ve sonunda hastanelik olup iki katı para ödeyen uyanık(!) vatandaşlara ne buyrulur peki?
Onların günahı iki kat. Hem kendilerine, hem hayvanlara eziyetten... Sokak ortasında acı çeken, kan gölünde adeta boğulan hayvanları izlerken gözyaşı döken, yaşadığı travmayı ömür boyu atlatamayacak bebelerden söz etmiyorum bile...

SAKIN ALIŞMAYIN!
Peki bu görüntülere artık alıştık mı?
Sizi bilmem ama ben alışamadım. İşin en tehlikeli tarafının da 'alışmak' ve 'kanıksamak' olduğunu düşünüyorum. Kurban kovalama ve kurban eziyeti, giderek daha fazla karikatürize ediliyor. Korkarım, Kurban Bayramı'ndaki bu sahneler neredeyse İspanya'daki boğa festivali gibi 'kültürel bir etkinlik'ten sayılacak yakında... Benim asıl şaşırdığım, haber bültenlerindeki bu vahşeti görüp de, 'Yahu tutup getirin şu sadistleri de cezasını keselim' diyen, olayı 'kamu davasına' çevirecek bir tek hukukçunun çıkmaması...
En başta söyledim. Bu görüntüler hem insanlık suçu, hem de büyük günah. Nasıl, insanları askerlikten soğutmak bir suç sayılıyorsa, müminleri kurban geleneğinden soğutmanın da cezai bir yaptırımı olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA