Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Engin Akyürek diye biri... (2)

Tam bir yıl önce bu sütunlarda kaleme aldığım 'Engin Akyürek diye biri' başlıklı yazı, büyük ses getirmişti. Özellikle Engin Akyürek hayranları tarafından sanal âlemde paylaşılan bu satırlar, onlar tarafından adeta 'Orhun Yazıtları' muamelesi görmüştü.
Hafta sonu aldığım habere ise çok şaşırdım. Söz konusu yazı, Engin Akyürek Universal Fans Club tarafından tam 10 dile çevrilerek, kulübün internet sayfasında yayınlanmış.
Vallahi nasıl gururlandım, anlatamam. Artık ben de 'eserleri 10 dilde yayınlanmış yazar' statüsüne girer miyim, bilmem(!) ama Engin Akyürek'in ününün Türkiye sınırlarını çoktan aştığı bir gerçek.

SET DIŞINDA OYNAMAZ
Eh, yazıdan bu kadar söz ettiğimize göre, henüz okumayanlar için o satırları tekrarlamak farz oldu.
İşte bir kez daha, 'Engin Akyürek diye biri...' "Onu bar çıkışlarında kameralarla köşe kapmaca oynarken göremezsiniz. Magazin sayfalarının manşetlerinde, her ay değişik sevgililerle boy gösterdiğine de rastlayamazsınız.
Her hafta bir talk show programına konuk olmaz. Röportajı yayınlanmaz. Reklamlarda rol almaz. Dergi kapaklarına fotoğrafı basılmaz. Anlı şanlı ödül törenlerinde, eline bir küçük heykelcik tutuşturan da olmamıştır.
Oysa bugün 'benim' diyen pek çok aktöre taş çıkartacak bir yeteneğe, kadınların akıllarını uçuracak yakışıklılık ve karizmaya sahiptir. Hangi role bürünse, o karakteri ikinci bir deri gibi üzerinde taşır. Hepimizi 'o insan' olduğuna inandırır.
Siz bakmayın medyanın Beren Saat düşkünlüğüne, Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisini izlenir kılan en önemli faktördür Engin Akyürek...
Gel gelelim vitrini yoktur. Piyasanın 'pazarlama' çalışmalarından uzak durur. İster ki, sadece oyunculuğu konuşulsun ama konuşulmaz. Çünkü bu âlem, dizi seti dışında da 'oynayanları' sever!
Ve ne yazıktır ki; bu ülkede gerçek değerlerin fark edilmesi için bazen bir garip köşe yazarının, eliyle onu işaret etmesine ihtiyaç duyulur..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA