Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çocuk oyuncağı değil!

Türkiye'de oyuncak denilince akla gelen birkaç isimden biridir Fatoş İnhan... Benim gibi orta kuşağın çocukluğunda mutlaka onun ürettiği oyuncaklardan en az birinin hatırası vardır. Bu nedenle Fatoş İnhan'ı, Sunay Akın'ın SkyTürk360 kanalındaki Hayat Deyince programında görünce, başka bir kanala geçemedim.
Türkiye'nin en başarılı kadın girişimcilerinden biri olan, dünyanın en ünlü oyuncak firmaları için özel üretimler yapan Fatoş İnhan, çocuğuna aldığı ve son derece sevimsiz (hatta korkunç) bulduğu bir oyuncak yüzünden bu işe girişmiş.

MİNİK ALTAN'IN SAÇLARI
Sunay Akın, program sırasında tüm konuklarına yaptığı gibi, Fatoş Hanım'a da bir sürpriz hazırlamıştı. Ünlü oyuncak üreticisinin yıllar önce merhum Altan Erbulak için yaptığı 'Minik Altan' bebeğini getirince, Fatoş İnhan'ın gözleri doldu. Sohbet sırasında Minik Altan'ın çok önemli bir özelliği de ortaya çıktı. Meğer, Fatoş Hanım bu prototip bebeği hazırlarken, peruk olarak kendi saçlarını kullanmış. Sunay'ın şahane yorumuyla, "Bebeği yaratırken sadece kafasının içini değil, dışını da kullanmış..."

OYUNCAKÇIYA VERGİ CEZASI
Program sırasında çok ünlü bir ülke gerçeğini, daha doğrusu 'ülke defosunu' da öğrendim.
Gazlı içeceklerde stopaj oranı yüzde 8 iken, oyuncakta yüzde 18'miş!..
Düşünebiliyor musunuz, çocuklar için en zararlı tüketim maddelerinden biri olan gazlı içecekler, ucuz ama onların zihinsel gelişimine yardımcı olan, yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştiren oyuncaklar vergi yüzünden pahalı!
Çocukların midesine gazoz basmak için üreticiyi yüreklendiren vergi indirimi sağlıyoruz ama o çocukların ruhunu zenginleştirecek oyuncakların üretilmesinin önüne vergi seti örüyoruz.
Bence bu iş çok önemli. 'Çocuk oyuncağı' değil yani!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA