Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TV'nin kazananı ve kaybedeni

Okurumuz Asya Güneş, Lale Devri dizisini eksen alarak ciddi bir sektör analizi yapmış:
"Sevgili Yüksel Aytuğ, öncelikle okuyucularınıza da köşenizde yer verdiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. Televizyon dizilerinin artık hayatımızın bir parçası olduğu ve hayatlarımızı iyi veya kötü yönde etkilediği bir gerçek.
Hemen her gün yeni başlayacak bir dizinin fragmanını seyretmekteyiz. Birçoğunun ekran macerası çok kısa sürüyor. Reyting sınırını geçen diziler ise bitirilmek yerine sezon sezon uzatılıyor ve bunun neticesinde uzatılmak istenen senaryolar maalesef seyircinin psikolojisini altüst ediyor. Seyirciyi bu kadar etkileyen birçok diziden birini örnek vermek istiyorum.
Sizin de birçok defa kaleme aldığınız Lale Devri, senaryosu sebebi ile en çok konuşulan diziler arasında. Çünkü toplum enişte-baldız ilişkisine açıkça 'Hayır' demiş ve bu tip dizilere tavır koyarak birçok ünlünün de desteğiyle Twitter'ı sallamıştır.

SEYİRCİ BOŞUNA BEKLEDİ
Dizi süresince senaristler ve seyirci arasındaki savaş hep sürmüştür. Lale Devri izleyicisi şu an büyük bir şaşkınlık içerisinde.
Neden mi? Lale Devri dizisi reytinge yenik düşüp yayından kaldırılmaya hazırlanılırken, Yer Gök Aşk dizisinin Toprak karakteri diziye dahil edilmiş, bu akıllıca hamleyle dizi yeniden doğmuştur. Çünkü halk, dizinin kötü karakteri Yeşim'in yaptıklarının cezasını çekmesi gerektiği için bu masum karaktere tam destek vermiştir ama bu diziye bağlanarak ve Yeşim'in oyunlarının ortaya çıkmasını bekleyerek asıl cezayı kendilerinin çekeceğini bilemediler.
Günlerce, aylarca Yeşim'in yaptıklarının ortaya çıkıp cezasını çekmesini bekleyen seyirci, Yeşim'in öpülerek uğurlanması ile şok yaşadı. Bölümler boyunca sabırla bekleyen Lale Devri'ni reytingde hep üst sırada tutan seyirciyi hiçe saydılar. Sürekli tuttukları karakterin acı çekmesini, aşağılanmasını, hakaret görmesini izleyen seyircinin çilesi daha da bitmedi. Masum kızını uğurlayan Zümrüt intikam yeminleri ediyor. Anlayacağınız; Toprak da, Çınar da, seyirci de daha çoook çekecek, çok isyan edecek. Tıpkı 'sözde koca' Ahmet'in ameliyathaneye girip doğum esnasında Toprak'ın yanında olmasına isyan ettiği gibi. Seyirci haklı ama yapacak hiçbir şey yok. Senaristin gönlü nasıl isterse öyle olacak. Kızsanız da, yanlış deseniz de, Twitter'ı sallasanız ve 'Temiz toplum' diye bağırsanız da fark etmeyecek. Onların gönlü nasıl isterse öyle.

OKULLARDA DURUM VAHİM
Tabii ki, bu netice çok acı. Ne örf, ne de âdetlerimize sığmayan diziler; seyirciyi psikolojik çöküntüye sokar. Beyni yıkanmış bir gençlik ortaya çıkar.
Nasıl mı? Eğer bir ilköğretim okulunda çocuklar, özellikle genç kızlar, Toprak'çı ve Yeşim'ci olarak ayrılmışlarsa gencecik öğrencilerin konusu Kuzey Güney'se, ders kitabı kapaklarını Emir-Feriha kaplıyorsa, evet Sayın Yüksel Aytuğ, dizi sektörü kazanmış.
Kaybeden ise... Saygılarımla."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA