Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kurtlar Vadisi: Taken 2

Kurtlar Vadisi zaman zaman ünlü filmlerin unutulmaz aksiyon sahnelerinden alıntılar yapar ama ilk kez bu kadar hızlı davrandıklarına şahit oldum.
Bazı sahneleri Türkiye'de çekilen ve şu anda vizyonda olan Taken 2 filminin bir sahnesi, Vadi'ye uyarlanmıştı.
Tıpkı filmde olduğu gibi, kahramanımız (Polat), gözü bağlı olarak götürüldüğü gizli mekanı, sesleri beynine kaydederek daha sonra 'şıp' diye buldu. Vapur düdüğü, tren gürültüsü, basketbol sahasındaki oyuncuların ayak sesleri de dahil olmak üzere kullanılan tüm efektler, Taken 2 filminin 'tıpkısının aynısı' idi.
Bu arada diziciler için reklam yerleştirmenin en pratik yolu, sahnenin fonuna bir billboard yerleştirmek. Kurtlar Vadisi de bu yönteme başvuruyor. Ancak bu hafta bizimkiler, İhtiyarlar Meclisi'nin sığınağını bulduklarında, arabalarını park ettikleri kaldırımdaki sabit panoda boya reklamı vardı. 10 dakika sonra otomobilin başına döndüklerinde ise panodaki reklam bir giyim firmasının tanıtımına dönüşmüştü!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA