Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni bir 'Nefes' geliyor

23 Kasım'ı büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü bu tarih, yeni bir 'Nefes: Vatan Sağolsun' fenomeninin doğuşuna evsahipliği yapacağa benziyor.
Nefes filminin neredeyse hiç reklamı yapılmamıştı. Filmi izleyen, yakınlarına, arkadaşlarına tavsiye etti. Kartopu, çığa dönüştü. Zaten bu sinema işinde 'fısıltı gazetesine' verilen ilandan daha etkilisi yoktur. Vizyona girmek için gün sayan Dağ filmi de kanaatimce aynı zincirleme etkiyi yaratacak.
Film, Güneydoğu'nun dağlarında yer alan bir sınır karakolunda yaşananları anlatıyor. Bugüne kadar Güneydoğu ile ilgili filmler içinde izlediğim en etkileyici, en akılda kalıcı fragmanlardı. İnternetteki paylaşım sitelerine girip, fragmanları izleyince siz de hak vereceksiniz.
Film, ne hamasete soyunuyor ne de savaş karşıtlığının kestirme yollarında geziniyor. 'Henüz anlamadıysanız, anlayacaksınız' sloganındaki iddia eğer fragmanlar kadar başarılı bir anlatımla perdeye yansıtılırsa pek çok ezber bozulacak gibi görünüyor. Bekliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA