Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Piknik yapar gibi

Cluj maçında Türkiye'nin en yeni ve modern stadı sayılan TT Arena; bizim Cendere Deresi'ne dönünce, karizmayı fena çizdirmişti. Futbolcular devre arasında kramponlarını çıkarıp palet takacaklardı neredeyse...
Türkiye- Danimarka maçında, aynı statta bir başka sakil görüntü daha gözüme ilişti. Danimarka Teknik Direktörü Olsen, yardımcısıyla birlikte yedek kulübesinin önüne atılan plastik koltuklarda oturuyorlardı. Sanırsınız, Ömerli'de pikniğe çıkmışlar. Bir tek önlerinde mangal eksik...
İkiliyi plastik koltukta oturmaya zorlayan nedeni doğrusu çok merak ettim. Sonunda kendimce mantıklı bir gerekçe buldum. Teknik heyet, zemine göre çukurda kalan yedek kulübesinden maçı izleyemiyordu.
Buna bir de özel maç nedeniyle gevşek tutulan saha kenarı disiplini eklenince, önlerinden geçen sayısız insan yüzünden maçı göremez hale geldiler.
Onlar da birer sandalye isteyip saha kenarına konuşlandılar. Bari bu tür talepler için TT Arena'nın görselliğini zedelemeyecek birkaç özel koltuk bulundurulsaydı. Zira plastik sandalye, aslan inine hiç yakışmadı. Bu arada zeminin altında kalan yedek kulübelerinin, dünyanın pek çok ünlü stadında bulunduğunu da eklemeliyim. Bunun mimari gerekçesini de az çok tahmin edebiliyorum.
Tribünler daha çok seyirci alabilmek adına artık saha zeminine kadar indiği için, teknik heyet ve yedek futbolcuların arkasında oturan izleyiciler maçı rahat izleyebilsinler diye kulübeler adeta 'yer altına' indiriliyor. FIFA'nın acil olarak bu konuda yeni bir düzenlemeye gitmesi gerekiyor. Aksi halde teknik heyetler, maçı izlemek için yakında periskop kullanmak zorunda kalacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA