Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vicdanı engelliler

İşler Güçler'i büyük bir keyifle izliyorum. Tıpkı Leyla ile Mecnun gibi... İkisinin de ortak özelliği; artık klişeleşen mizah anlayışına yenilik getirmeleri, sokağın nabzını tutmaları ve özellikle de gençlerin değişen, dönüşen mizah dilini kavramaları...

KARPUZ KABUĞU
Ancak, İşler Güçler'in önceki hafta yayınlanan bölümünde yer alan bir sahneyi izlerken gülümsemem dudağımda donuverdi. Bizimkiler, engelliler için ayrılan park yerine otomobillerini park ettikten sonra 'durum çakılmasın diye' araçtan indiklerinde hep beraber engelli taklidi yaptılar.
Birincisi; eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdüler. Umarım bu davranış, aklıeveller tarafından gerçek hayatta taklit edilmez. İkincisi; bu ekipten çok daha anlamlı bir mesaj beklerdim.
Ne bileyim mesela, araçtan indiklerinde fiziksel engelli değil de 'vicdani engelli' olduklarını ortaya koysalardı, daha iyi olmaz mıydı?
Zira ben, engelliler için ayrılan yerlere park eden sözde sağlıklı kişilerin, zihinsel ya da vicdani engelli olduklarına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA