Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

80'ler ne karışıkmış?

Yakından Kumanda'nın sıkı takipçilerinden Taner Öztürk, TRT 1'in iddialı dizisi Seksenler'de gözüne çarpan ayrıntıları sıralamış:
"Benim yaşlarımdaki herkesi tek kanal döneminde ekran başına kilitleyen Dallas dizisinin, 'A House Divided' bölümü, yani gelmiş geçmiş en hain karakterlerden biri olan J.R.'ın vurulduğu bölüm, Amerika ve birçok ülkede 21 Mart 1980 Cuma günü, bizde de iki gün sonra pazar günü yayınlanmıştı. Bu da üç sezonun son bölümüydü. Bu bölümden sonra dizi tatile girmiş ve herkes merakla J.R.'ı vuranı bilmek için dördüncü sezonu beklerken, oyuncuların grevinden dolayı Eylül gibi başlaması gereken sezon, 7 Kasım'da başlamıştı. Yani o zaman 12 Eylül darbesi henüz yapılmamıştı.
Seksenler dizisinin 6 Kasım'da yayınlanan bölümünde ise J.R.'ın vurulduğunun ertesi günü 10 Kasım saygı duruşu yapılmaktadır ve darbe olalı iki ay olmuştur.(!)
Ayrıca dizinin yayınlanacağı pazar günü bütün esnafın dükkanlarının açık oluşu da ayrı bir konu. O yıllarda, hem de sıkıyönetim ortamında evin ufak çocuğu olarak, her alışverişe gönderilen ben, pazar günü açık bir dükkan bulabildiğimi pek hatırlamam.
Bu bilgiler ışığında baktığımızda, herhalde '80'ler ne karışık yıllarmış?' desek pek de haksız sayılmayız. Şimdi 'Adama bak, işini gücünü bırakıp neyi araştırmış' diyenler muhakkak olacaktır. Halbuki bu tamamen hafızamda kalan bir ayrıntı. Katili bilmeyi Mart'tan, Kasım'a beklediğimizden, hafızamızda yer etmiş.
Seksenler'i her hafta severek izliyorum. Biz unutmamışız, umarım senaristler de o yılları hâlâ hatırlayan insanlar olduğunu unutmazlar... Saygılarımla."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA