Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting satrancı böyle oynanır

Öyle Bir Geçer Zaman ki, üç yıldır salı gecelerinin yıkılmaz reyting birincisiydi. Buna rağmen atv, en iddialı dizilerinden biri olan Benim İçin Üzülme'yi sezon ortasında bu dizinin karşısına koydu. Mahsun'un dizisi gerçekten de film tadında bir yapımdı.
Yine de tüm iddiasına ve özenine rağmen ilk iki hafta Kanal D dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin gerisinde kalıp listede ikinci sıraya yerleşti ama bu hafta atv yönetimi müthiş bir reyting satrancı oynayarak, Öyle Bir Geçer Zaman ki'yi tahtından indirip yerine Benim İçin Üzülme'yi getirmeyi başardı.

ÖZETSİZ GİRİNCE
Star'da 21.45'de Galatasaray-Manchester United maçı vardı. İzleyicinin büyük bölümünün kendi dizisini bırakıp bu maça geçeceği aşikardı. atv bunu önceden hesaplayıp, hafta içi akışındaki tüm boş zamanlarına Benim İçin Üzülme'nin eski bölümlerini koydu. Salı akşamı da saat 20.00'de dizinin yeni bölümünü özetsiz olarak ekrana getirdi. Böylece maç başlayana kadar 'altenatifsiz' kaldı ve kendi dizisini salı gününün en çok izlenen dizisi yapmayı başardı.
Peki haftaya ne olur?
Kestirmek güç ama bana göre Benim İçin Üzülme'nin en dramatik, en çarpıcı, üçüncü bölümünü izleyen, dördüncü bölümü de kaçırmaz.

DERS GİBİ BİR YANIT
Mahsun, hayata veda eden bir gencin çevresinde yarattığı büyük dramı öyle ince ince dokudu ki, eminim en taş kalplilerin bile ekran karşısında gözleri dolmuş, yürekleri kabarmıştır.
Karadeniz türkülerinin, ağıtlarının fon oluşturduğu sahneler, pek çok izleyiciyi gerçek dünyadan alıp Karadeniz yaylalarına taşımış olmalı.
Hele dizide bir diyalog vardı ki, bugün bizim coğrafyamızda sürekli kaşınıp kanatılmaya çalışılan yaraya merhem olacak cinstendi. Şahin Ağa, oğlu öldürülen Enver Baba'ya dedi ki, "İstersen gereğini yaparız..."
Enver Baba acılıydı: "Gerek yok. İki taraf da yeterince acı çekti. Uzatmayalım." Çünkü Enver Baba'nın oğlunu öldüren genç de intihar etmişti. Yine de Şahin Ağa ısrarcıydı: "Bizim kaybımızın yanında, onların kaybının lafı bile olmaz..."
Enver Baba, ders gibi bir yanıt verdi: "Onlar... Bizler... Öyle mi? Ölüm her yerde aynı acıyı bırakır Şahin Ağa..."
Evet... Ölüm her yerde aynı acıyı bırakır. Dağda da, ovada da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA