Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bitecek dizi nasıl anlaşılır?

Medya Takip Ajansı Interpress'in yayınladığı araştırmaya göre; son 2.5 ay içinde tam 14 dizi yayından kaldırılmış. Bu sezonun 120 dizi ile başladığı göz önüne alınırsa, bu oran hiç de azımsanacak gibi değil.
Araştırmada en dikkat çekici olan nokta; geçen sezondan devreden dizilerin ekranda kalmasına karşın, yeni sezonda başlayanların birbiri ardına ekrana veda etmesi. Özetle, bu sezon ekrana çalınan maya tutmadı!
Annem Uyurken, İffet ve Sultan dizileri yeni yayın döneminin başında ekrana erkenden veda etti. Büyük iddia ile başlayan Düşman Kardeşler, Kötü Yol, Eve Düşen Yıldırım, Babalar ve Evlatlar, Son Yaz Balkanlar, Dedemin Dolabı, Evlerden Biri, Uçurum, Esir Şehrin Gözyaşları, İbret-i Ailem, Sudan Bıkmış Balıklar dizilerine son olarak Veda'nın da eklenmesiyle, yeni yayına giren dizilerin eskiler kadar başarılı olamadığı ve erken havlu attığı ortaya çıktı.
Peki bir dizinin yayından kalkacağını nasıl anlarsınız?
1- TV eleştirmenlerinin e-posta kutuları, o dizinin fanlarının "Ne olur dizimize sahip çıkın" mesajları ile dolar.
2- Dizinin ekrandaki tanıtımları seyrekleşir.
3- Dizinin önce günü, sonra saati değişir. PT 1'den yani haber sonrasından PT 2'ye yani 23.00 sularına taşındı mı, anlayın ki arka kapıya doğru ilerlemektedir.
4- Dizinin önce senaristini, sonra yönetmenini ve son olarak da oyuncu kadrosundan birilerini değiştirirler. Bunlar değiştikten sonra kurtulabilen dizi sayısı neredeyse yok gibidir.
5- Bitecek dizinin oyuncuları; gece kulüplerinde, galalarda, sohbet programlarında daha çok görünür.
Maksat; tanıtım yapıp yönetmenlere, yapımcılara "Ben buradayım" demektir.
6- Bir dizinin yapımcısı, yönetmeni "Sinema gibisi yok" diyorsa, anlayın ki yakında dizisi yayından kalkacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA