Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ya elektrik gelmezse?

Pazar gecesi elektriğin kesileceğini öğrenseniz ne yaparsınız? "Gene bizim mahallenin trafosunu bakıma alacaklar herhalde. Kayınçolara gidip maçı onlarda seyredeyim bari" mi dersiniz? Peki elektriğin pazar günü kesileceğini ve sonsuza dek gelmeyeceğini bilseniz?
Bu pazar 22.00'de izleyicisiyle buluşacak CNBC-e'nin yeni dizisi Revolution, insanlığın bu paranoyası üzerine kurulu.

PATATES SAATİ Mİ?
Bu kez anlatılan, bilindik kıyamet senaryolarından çok farklı. Düşünün, her türlü teknolojinin; uçaklar, bilgisayarlar, telefonlar ve hatta tüm aydınlatma sistemlerinin esrarengiz bir şekilde güç kaybına uğrayıp sonsuza kadar kapandığı bir dünyaya mahkumsunuz. Peki Matheson ailesi, dünyadaki tüm enerjiyi devre dışı bırakan bu esrarengiz olayın sırrını çözebilecek mi? Dahası, insanlık bu yeni ortama uyum sağlayabilecek mi?
Eğer siz de benim gibi evde elektrikler kesilince, televizyona bakmaya devam edenlerdenseniz, en büyük kabusunuzun bu 'ön gösterimini' kaçırmayın derim.
Revolution, aralarında Lost, Alias ve Person of Interest gibi çok ses getiren prodüksiyonların yapımcısı J.J. Abrams ile 'dramanın yeni dâhi çocuğu' diye nitelendirilen Eric Kriple'ın ortak yapımcılığında gerçekleştirilmiş.
Dizinin son derece ilginç tanıtım dosyasından da söz etmeliyim. Sabah masamın üzerinde görünce çok şaşırdım. Tanıtım dosyasının bulunduğu kutunun içinden bir de 'patates saati' çıktı. İçine iki patates konulacak plastik bardaklar, pili olmayan bir dijital saat, bakır ve çinko şeritler, bağlantı kabloları vs. konmuş. Size ortaokuldaki deneyleri hatırlamak ve patateslere saplayacağınız bakır ve çinko şeritlerin ucunu kablolar yardımıyla dijital saate bağlayıp üreteceğiniz elektrik enerjisiyle saati çalıştırmak kalıyor.

YEMEDEN DURAMAM
Tanıtım ilginç ama biraz saçma...
Enerjisi olmadığı için insanların aç kalacağı bu yeni dünya düzeninde iki patatesi hiçbir işime yaramayacak bir dijital saati çalıştırmak için mi kullanırım, yoksa mideye indirip bir günü daha ölmeden geçirmek için mi? Öleceksek, ketçaplı patates kızartmasından ölelim yahu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA