Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gizli reklam mı?

Gazlı içecek firmasının içime umut enjekte eden, güvenlik kameralarının pozitif görüntüler de kaydettiğini hatırlatan reklam kampanyasından bu sütunlarda övgü ile söz etmiştim. Ancak pek çok okurumuz gibi benim de içimde bazı kuşkular doğmaya başladı. Bu hafta iki ayrı dizide, firmanın "Hayatta mutlu olmak için bir milyon neden var" şeklindeki sloganı, karakterlerin ağzından tekrarlandı. Salı gecesi FOX'un dizisi Merhaba Hayat'ta, bir gün sonra da Kanal D'nin Kuzey Güney dizisinde aynı repliğin tekrarlanması, kafalarda soru işaretleri yarattı. Umarım, tamamen tesadüften ibarettir.
Bu arada yoğun bakımda ölüm/kalım savaşı verdiği günlerde Müslüm Gürses'in rol aldığı çay reklamının 'yoğunluğunun" artması da büyük tepki görmüştü. Bunun üzerine firma yetkilileri bu iddiaları yalanlayıp "Müslüm Gürses'in rahatsızlığından faydalanacak tiynette değiliz" mealinde açıklamalar yapmıştı. Akabinde reklam seslendirmesinin sonu değiştirildi ve "Müslüm Baba'ya acil şifalar diliyoruz" ibaresi eklendi. Bu "duyarlılığa" gerçekten de ihtiyaç vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA