Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir 'Tepe' bir de 'Vadi'

Bu ülkede, yaşanan gizli kapaklı ilişkiler konusunda insanları bilgilendirmek ne yazık ki televizyon dizilerine düştü. Bu işi en iyi şekilde yapan iki dizi var.
Biri, atv'nin Kurtlar Vadisi, dizisi diğeri Samanyolu TV'nin Şefkat Tepe'si... Şefkat Tepe, yayına ilk başladığı günden itibaren bu köşenin mercek altına aldığı ilginç yapımlardan biri.
Sadece biz mi?
Türk dizilerini takip eden Ortadoğu coğrafyasında en çok talep gören yapımların başında Şefkat Tepe geliyor.
Geçenlerde bu sütunlarda sizlerle paylaşmıştım. Gazze'de bir restoran, Şefkat Tepe'nin yayınlandığı günlerde indirimli tarife uygulayıp misafirlerine diziyi seyrettiriyormuş.

REYTİNGLERİ UÇTU
Şefkat Tepe'nin son bölümü, reyting listelerinde de tavan yaptı. Cumartesi gecesi Yetenek Sizsiniz'in ardından Total izleyici grubunda ikinci oldu çünkü en etkili mecra olan 'fısıltı gazetesi' devreye girmişti.
Sezonun en iddialı fragmanı dikkatlerden kaçmadı. Dizinin bu bölümünün tanıtımında Suriye'de düşen uçağın akıbeti anlatılıyordu. Ancak, ufak tefek değişikliklerle... Uçak, gerçeğindeki gibi Phantom değil, F16 idi ve denize değil, karaya düşüyordu. Türk jetinin Suriye sınırına düşüş anı ve timin, rehin alınan pilotları kurtarmak için silahlı örgüt üyeleriyle karşı karşıya geldiği dakikalar aksiyon dolu sahnelerle ekrana taşındı.
Konu son derece cazip, işleniş biçimi de bir o kadar gerçeğe yakın olunca, dizinin reytingleri uçtu. Bu arada uçağın düşüş sahnesinde kullanılan görüntüler, pek çok iddialı dizi ve filme taş çıkartacak kadar başarılıydı.
Son günlerin aktüel konusu, ölüm oruçlarının da işlendiği dizide; tim tarafından yakalanan Naza'nın, hapishanelerdeki ölüm oruçlarını nasıl organize ettiği ve kimlere hizmet verdiği de gözler önüne serildi.
Anlayamadığım ise, Total grubunda 2'nci olan dizinin, nasıl olup da AB grubunda 35'inci sırada yer aldığı. Total ile AB arasındaki makas eğer reyting verilerinin söylediği kadar açılmışsa, ciddi bir sosyolojik tehlike ile karşı karşıyayız demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA