Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Cem Yılmaz'ın yaptığı etik mi?

Bir türlü karar veremedim. Cem Yılmaz'ın sahne gösterisinin sinema salonlarında gösterilmesi doğru mu, yanlış mı?
Önce doğruları sıralayayım:
Cem Yılmaz yıllardır sahne gösterilerini büyük kentlerdeki kısıtlı sayıda ve maddi durumu belli bir standardın üzerinde olan 'mutlu azınlığa' sahneliyordu. Bu şahane gösterinin daha büyük bir kitleye, çok daha ucuz yollu ulaşması memnuniyet verici.

HAKSIZ REKABET Mİ?
Gelelim aklımı kurcalayan olumsuz tarafına:
Cem'in gösterisinin vizyona gireceği tarihte pek çok sinema yapıtı da izleyici karşısına çıkacak. Bunların arasında son derece kısıtlı bütçelerle ve büyük özveriyle çekilen mütevazı yapımlar da olacak. Cem'in sadece afişini koysanız, 1 milyon kişinin salonun önünde kuyruğa gireceği aşikar. (Hiçbir şey yazmadığı Twitter hesabının takipçilerini hatırlayın)
Bu durumda diğer filmlerin makus talihi şimdiden belli!..
Peki sinema yapıtı olmayan bir prodüksiyonun, sinema salonlarında gösterime çıkarak 'haksız rekabet' yarattığından söz edilebilir mi?
İşte kafamı kurcalayan konu bu. Bugüne kadar yaptığı filmlerle sinemaya gerçekten de büyük emek veren, finans sağlayan, istihdam yaratan Cem Yılmaz'ın son girişimiyle sinema sanatına ihanet ettiğini söylemek insafsızlık olur tabii ki ama dedim ya, içime bir kurt düştü işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA