Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Onun arabası var!

Kadın yazarlar susup dururken, kadınlara yönelik aşağılamayı yazmak yine bendenize düştü ne yazık ki!
Televizyonda bir otomobil reklamı var. Hani şu son zamanlarda giderek yaygınlaşan, 'hafta içi mal taşı, hafta sonu aileni pikniğe taşı' cinsinden ticari araçlardan birinin reklamı...
Adamın aldığı araç, pek 'yakışıklı' olduğu için yolda bütün güzel kadınlar adama ve araca bakıyor. Sonra fark ediyorlar ki, yanında bir kadın vitrin mankeni oturuyor.
Sonradan anlıyoruz ki eşi, yolda kocasına bakmasınlar diye her sabah adamın yanına peruklu bir vitrin mankeni oturtuyor. Reklamda anlatıldığına göre tüm cins-i latif; arabaya tav olmak için hazır kıta bekliyor. Arabanız yakışıklı ise kadınları arka koltuğa atmanız işten bile değil!
Aşağılanan sadece kadın cinsi mi peki?
Değil tabii...
Ticari araç kullanıcıları için kadınların dikkatini çekmenin tek yolu, o otomobilden satın almak. Yoksa ticari araçla dolaşan adama kim baksın?(!)
İşin ilginç tarafı, bu reklamın 'yabancı' menşeli olması. Yani kadın ve insan haklarının en fazla savunulduğu, demokrasi ve özgürlüğün beşiği Batı'da üretilmiş olması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA