Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seçimi kim kazandı?

Benim yanıtım çok net: Seçimi 'demokrasi' kazandı. Peki kim kaybetti?
Hile, hurda çamuruyla seçimi gölgelemek isteyenler, Türkiye'nin demokrasi geleneğini küçümseyenler ve seçimi bir kaos fırsatı olarak görüp ülkenin geleceğini karartmak isteyenler.
Bu nedenle ülkeyi barış ve huzur içinde seçimlere götüren, sandığın lekelenmesine izin vermeyen, seçimlerin tartışmasız bir şekilde sonuçlanıp halk iradesinin sandığa en gerçek şekliyle yansımasını sağlayan herkese teşekkürler.
Gelelim partilerin durumuna:
Ak Parti'nin neredeyse bir düzine seçim kazanıp yine birinci parti olarak sandıktan çıkmasına rağmen, birkaç puan kaybetmesini yenilgi olarak göstermeye çalışanlar; öncelikle kendi partilerine ve siyasi görüşlerine inanmıyor demektir. Eğer tüm muhalefet birleşip HDP'nin barajı aşmasını sağlamasaydı, Ak Parti bu seçim sonucuyla bile tek başına iktidarı kazanacaktı.
HDP, bu seçimden en kazançlı çıkan parti olarak gösteriliyor. Kağıt üzerinde durum gerçekten de böyle.
Ama HDP'nin oylarının 'Ak Parti'nin önünü kesmek' için verilmiş emanet oylar olduğunu artık sokaktaki çocuk bile biliyor. HDP eğer Meclis'te güçlü bir şekilde temsil edilme şansını bu ülkenin tamamını kucaklayan bir kitle partisi olma yönünde kullanırsa, terör örgütüne sırtını dayamayıp herkesi şiddetle tehdit etmeyi bırakarak, tercihini gerçek demokrasiden yana kullanırsa, asıl o zaman başarılı olacak.
CHP ve MHP ise önlerine çıkan büyük fırsatı değerlendiremediler. MHP, HDP ile şekillenen karşıt milliyetçi akımın etkisiyle oylarını biraz olsun yükseltmiş görünüyor ama bu, Milliyetçi Hareket'in iktidar için güçlü umutlar beslemesine yetmiyor. Her seçimde iki ileri bir geri Mehter yürüyüşüyle ilerlemeye çalışan CHP ise seçmenini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. CHP'nin, hiçbir seçim yenilgisinden ders almayı beceremeyip 'İstifa edecek ne var?' diyen pişkin yönetimiyle yeni hüsranlara doğru yelken açacağı çok belli.
Peki TV sandığından kim çıktı? 'Survivor'... Ülkenin en kritik siyasi sınavının ekranlara yansıdığı akşam da, Acun'un genel başkanı olduğu 'Survivor Partisi' tek başına iktidar oldu!
Kıssadan hisse: Vatandaşın gözünde seçimlerin, 'Survivor'dan daha önemli hale geldiği gün, gerçek demokrasi sınavını vermiş olacağız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA