Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çocuk 'Baba' diyemeden...

Son derece iddialı Maral: En Güzel Hikayem'den sonra '3 Adam'ın (Eser Yenenler, İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç) başrollerini paylaştığı 'Bana Baba Dedi' dizisi de tv8 ekranında hayal kırıklığına uğradı. 'Bana Baba Dedi' tecrübesi de gösterdi ki, skeç oyunculuğu ya da talk show sunuculuğu ile dizi oyunculuğu birbirinden çok farklı yetenek ve disiplin gerektiriyor. Beş dakikalık skeçlerin konsantre espri yoğunluğu 40 dakikalık diziye yayılınca, süt kesilmesi gibi bir espri kesilmesi yaşanıyor.
Köşemizin müdavimleri mutlaka hatırlayacaklardır; Acun'u dizi macerası öncesinde bu sütunlarda naçizane uyarmıştım. Çünkü dizicilik son derece masraflı, riskli bir dipsiz kuyuydu. tv8 ise yola çıktığı misyonunu asla unutmamalıydı: 'Türkiye'nin gerçek eğlence ve şov kanalı olmak...' Herkes prime time'da dizi yayınlarken, tv8 alternatif oluşturmak zorundaydı. Üstelik Acun gibi Türk seyircisinin nelerle gülüp eğlendiğini gayet iyi bilen bir format profesörü kanalın başındayken, koca koca rakiplerle dizi kulvarında boynuz tokuşturmaya gerek yoktu. Nitekim, kanalın dizi konusunda yaşadığı acı tecrübeler, öngörümü doğrulayacak nitelikte.
Peki bundan sonra ne yapılmalı? Acun herkesten daha iyi bildiği işleri yapmalı. Nedir bunlar? Yarışmalar, şov programları, gezi prodüksiyonları ve spor yapımları... İşte bu sonuncuya Acun nedense hiç ağırlık vermiyor. Oysa futbol âleminde başkanından malzemecisine kadar onun nazının geçmeyeceği kimse yok. Yeni sezonda yıldız yorumcular ve magazin ünlülerinin bir arada görüneceği, içinde hem maç görüntülerinin, hem nitelikli yorumların, hem de magazin ve eğlencenin yer alacağı İtalyan tarzı bir karma şov programı tv8'e yakışmaz mı? Hani televizyon sektörünün Çipras'ı Acun, enerjisini dizi kulvarında heba ederken bir hatırlatayım dedim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA