Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Biz istersek...

FIBA Erkekler Basketbol Şampiyonası başladı... Eğer Milli Takım'ın sponsoru Garanti Bankası'nın televizyonlara verdiği ilginç reklam olmasa belki de pek çok kişi, bu şampiyonadan haberdar olmayacaktı.
Reklam, gündeme uygun şekilde, en çok ihtiyaç duyduğumuz o milli duyguları alevlendirme konsepti üzerine kurulmuş.
Millilerimiz; annelerini, babalarını, eşlerini, kardeşlerini karşılarına alıp muazzam bir şiiri okuyorlar. Hem de nasıl heyecanla, arzuyla...
Şiirin adı, Biz İstersek... Şairi Dr. Ömer Kaplan. Fuat Güner'in müziğiyle albümlere şarkı olarak girmişliği de var. Peki bu kampanyayı neden köşeme taşıdım? Çünkü şiirin işaret ettiği duyguya en çok bugün ihtiyacımız var da ondan... 'Biz istersek yaparız' diyor şair, milletine ve onun yazdığı tarihe güvenerek... Yalan değil. Yedi düvelin üzerimize çullanması da ilk değil. O günlerde biri çıkıp da, 'Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kucağında bebesiyle kağnıda mermi taşıyan analar kurtaracak bu vatanı' dese, kim inanırdı ki? Ama oldu işte... Çünkü 'olmasını' gönülden istedik. İnebahtı Deniz Savaşı'nda ağır yenilgiye uğrayan donanması için "Biz istersek bu gemilerin yelkenlerini atlastan, direklerini altından, halatlarını ipekten yaparız" diyen Sokollular içimizden çıkmadı mı? 'Türkler nasıl olsa Kıbrıs'a çıkmaya cesaret edemez' deyip soydaşlarımıza türlü zulüm uygulayarak adayı oldu bittiye getirmeye kalkışanlar, semalarında Türk jetlerini gördüklerinde apışıp kalmadı mı? Kore'de kahramanca dövüşüp ABD birliğini mutlak bir yok oluştan kurtaran bizim Mehmet'lerimiz değil mi?
Savaşlarla tükenen bir ülkeyi 100 yılda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline getirenler bu topraklardan çıkmadı mı? 'Hasta adamı' biz diriltmedik mi?
Bakmayın isimlerinin PKK, KCK, YPG, YPJ, DHKP-C, DEAŞ vs. olduğuna... Onlar aynı sitenin adres uzantıları... Arkalarında yine yedi düvelin bulunduğunu, amaçlarının bu cennet ülkeyi zayıf düşürüp yok etmek olduğunu artık 7 yaşındaki çocuk biliyor. Öyleyse bugün bize en çok lazım olan ne?
İstemek... Milletçe, tek vücut halinde istemek... Bir yandan kahramanca mücadele edip bir yandan barışı, gelecek güzel günleri düşlemek...
Şimdi, şu sıkıntılı günlerde, hepimize merhem gibi gelen o şiiri yeniden, defalarca okuma zamanı...
Biz İstersek
Biz istersek dağları un
Demiri yün
Kılıcı kın ederiz
Biz gidersek dağları delip
Yüreği ezip
Her şeyi silip gideriz
Biz istersek dikeni gül
Nefreti kül
Yüreği tül ederiz
Biz seversek geceyi gün
Bugünü dün
Sevdayı düğün ederiz
Hâlâ aynı yer biziz
Değişen zamana ayar biziz
Hâlâ aynı karar biziz
Bizde kış yok, dört mevsim bahar biziz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA