Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haydi kıpırdayın!

Dünyayı sarıp sarmalayan göçmen trajedisinin odak noktasıyız. Ne yazık ki her gün ayrı bir drama evsahipliği yapıyoruz. Ama onca haber ve belgesel kanalımız varken, bu trajediyi hak ettiği biçimde ekranlara getirip haberleştirebiliyor muyuz?
Oysa genç bir gazeteci arkadaşımız, tek bir fotoğraf karesi ile Batı'nın olaya bakış açısını kökünden değiştirmeyi başardı. Ama orada kaldık. Devamını getiremedik.
Geçenlerde haber bültenlerinde izledim; bir Fransız haber ekibi, Assos'tan mültecilerin kaçak teknesine binmiş. Bir Yunan balıkçının yardımıyla Midilli adasında noktalanabilen o olağanüstü tehlikelerle dolu serüveni an be an görüntüleyip haberleştirmişler.
Acaba bir belgesel ekibimiz, örneğin TRT Belgesel kanalına program yapanlardan biri, Suriye'den başlayıp Almanya'da nihayete eren bir göçmen yolculuğunu belgeleyemez mi?
Bizlerin haber bültenlerinde sadece 40 saniye süreyle 'ucundan köşesinden' görebildiğimiz bu insanlık dramını tüm gerçekliğiyle ekrana dökemez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA