Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ütopya şikayetleri

Bana göre son yılların en garip yarışmasıydı Ütopya... Çok fazla izleyici toplamadı, sansasyon yaratmadı, konuşulmadı. Ama bir kesim vardı ki, Ütopya ile yatıp Ütopya ile kalktı. Sonunda uzun maratonun galibi Tuncay oldu. Semih'çiler isyan etti, Tuncay'cılar bayram yaptı. İşte yarışmanın ardından köşemize ulaşan tepkiler:

YAYIN TARAFLI MI?
"Öncelikle sizden ricam bu konuyu bir yazınızda işlemeniz. Ütopya, Acun Medya'nın bir yarışmasıydı. 11 ay sürdü ve finale Semih Öztürk ile Tuncay Kes kaldı. Birinci, Tuncay Kes oldu. Yalnız, Semih Öztürk halk tarafından çok sevildi. Kazanmasına kesin gözüyle bakılan bir yarışmacıydı ancak finalde Semih'in elediği yarışmacılara söz hakkı verdiler. 'Semih mi kazansın yoksa Tuncay mı?' dediler ve böylece Tuncay'ı bir adım öne geçirdiler.
Düşünün, bir davanız var ve davanın kararını karşı tarafınızdaki kişinin yakınları veriyor. Sizce kazanmanız mümkün olur mu? Ayrıca elenen yarışmacıları anında seyirciye bildirmeyerek SMS oylamasında yarışmacılar üzerinden para kazanmaya devam ettiler. Örneğin, Dilay Bedir adlı yarışmacı elendi, yarışmadan ayrıldı ama izleyici bunu ertesi gün öğrendi ve elenmiş yarışmacıya destek olmak için 2 lira değerindeki e-gazeteyi almaya devam etti. Ben Semih'in bir yakını değilim veya kendisini yakından tanımıyorum ancak haksızlık karşısında susmak kendime yakıştırdığım bir duruş değil. İlgilenmediğiniz bir konu olmuş olabilir bahsettiklerim ancak sesimizi duyurmak istedim." (Şevval Keskin)

KÖTÜ GÖSTERİLDİ
"Bugüne kadar bana göre hep taraflı bir yayın vardı TV 8'de ama dedim ki; final günü taraflı bir yayın olmaz, tarafsız bir yayın yapılır. Bu düşüncem iki finalist için yapılan VTR'leri görünce anında değişti.
Tuncay VTR'lerde sempatik, komik, eğlenceli, hep çok çalışan biri olarak gösterilip hep güldüğü, eğlendiği görüntüler koyulurken, Semih'in VTR'sinde genelde tartışma zamanındaki görüntüler vardı. Dış ses şöyle bir yorum yaptı Semih hakkında: 'Bugüne kadar çok çalışmayan Semih'in en çok yaptığı iş, soba yakmaktı ama onu da pek becerebildiği söylenemez...' Semih'in VTR'sinde onun çalışmadığını, sürekli tartıştığını vurgulamalarındaki amaç neydi? Ne kadar etik bu? Biri övülürken diğerini alttan alta kötülemek nedir? Pek fazla Ütopya izlemeyen bir arkadaşım, finali izlemiş ve bana VTR'lerden sonra mesaj atmış. 'Bu nasıl haksızlıktır? Birini övdüler, diğerini karaladılar. Semih'e yapılan resmen haksızlık. Sanki Semih sürekli kavgacı, diğeri ise eğlenceli olarak gösterilmiş' dedi." (Büşra Sarı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA