Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Eşkıya’dan soru çengeli

Atv'nin her salıyı iple çektiren dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da yine nefesleri kesen, müthiş bir bölüm vardı.
Diziyi izleyenler biliyor, bilmeyenlere özet: 'Civciv' ile 'Ayşen' yıllardır bebek sahibi olma özlemiyle yanıp tutuşuyordu. Sonunda 'Ayşen' hamile kalabildi. Aynı zamanda teyze kızı 'Hatice' de hamileydi. 'Enişte', 'Hatice', 'Civciv' ve 'Ayşen' aynı araçta kaza geçirdiler. 'Hatice'nin bebeği kurtuldu ama 'Ayşen'inki öldü.
'Enişte' ile 'Hatice' daha önceden çocuk sahibi oldukları için büyük bir fedakarlık örneği gösterip, kendi çocuklarını öldü göstererek, bebeklerini hiçbir şeyden habersiz 'Civciv'- 'Ayşen' çiftine verdiler.
Son bölümde ise 'Handan' durumu 'Ayşen'e anlatınca, büyük sır ortaya döküldü. 'Ayşen' büyük bir hırsla kendilerine bu yalanı söyleyen 'Hatice' ve yanındakilere saldırdı. O sırada babalık hayallerinin solduğunu öğrenen 'Civciv' de 'Enişte'nin kafasına silahı dayayıp "Bana bunu nasıl yaparsın?" diye hesap sormaya başlamıştı. İlk tepki 'Meryem'den geldi.
Bir tokatla 'Ayşen'i yere serdikten sonra gürledi:
"Sana kendi evladını bağışlayan bir anneye bunu nasıl yapabilirsin?" Enişte'nin boğazına çöken 'Civciv'in dersini vermek ise 'Hızır Reis'e düştü Tabancasıyla odaya dalıp 'Civciv'i önce bacağından sonra kollarından vurup 'Enişte'yi kurtardı. 'Hızır Reis' de öfkeliydi.
Kendi evladını, bağrına taş basıp veren fedakar babanın gördüğü muameleyi bir türlü içine sindirememişti.
Peki kim haklıydı? 'Eşkıya', izleyenlerin kafasına koca bir soru çengeli asmıştı. Öz evlatlarını o güne dek evlat duygusu tatmamış akrabalarına vererek büyük bir fedakarlık örneği gösteren 'Enişte' ile 'Hatice' mi, yoksa hiç haberleri olmadan, ömürleri boyunca bir başkasının çocuğuna evlat demeye mahkum edilen 'Civciv' ile 'Ayşen' mi?
Meseleyi çözmeye yardımcı olacak anahtar cümle ise ailenin bilge kadını, 'Hızır Reis'in annesi 'Hayriye Hanım'dan geldi: "Birine evladını verebilirsin ama ona anneliği veremezsin..." İşte 'Eşkıya'yı bunun için seviyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA