Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eşkıya bir döndü pir döndü

Haftalar süren hasret sona erdi. Atv'nin fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, uzun bir aradan sonra salı gecesi ekrana muhteşem bir dönüş yaptı.
Yeni bölümde neler yoktu ki... En büyük sürprizi, 'Tipi' karakteri yaptı. İş birliği yapan konseydeki mafya babaları arasında en soğuk, en asık yüzlü, en acımasızı olarak bildiğimiz 'Tipi', 'İlyas'ın davetlisi olarak gittiği gece kulübünde eline gitarı alıp sahneye çıktı. 'Tipi'nin (Savaş Özdemir) harika bir performansla seslendirdiği Neşet Ertaş türküsü 'Gel Gizli Gizli', ekran başındakileri mest etti. Ancak 'Tipi', sahneden indikten sonra 'raconunu kesmeyi' de ihmal etmedi: "Bundan kimseye söz etmeyeceksiniz, aramızda kalacak. Evet, ben sahnede eğlendim. Ama 'Tipi' kimseyi eğlendirmez..." Diğer yandan, kendisinden habersiz çocuğunu aldıran karısı 'Esra'ya büyük öfke duyan 'İlyas'ın diline doladığı, Serkan Kaya tarafından seslendirilen 'Zor Bela' şarkısı ise bu bölümün ardından zirve yapacağa benziyor. Belli ki 'Eşkıya', reytinglerden sonra müzik listelerine de hükümdar olacak.

SUZİ BAŞA BELA
Meryem Uzerli'nin canlandırdığı 'Suzi' karakteri ise hem diziye müthiş bir ivme kazandırdı, hem de senaristlerin elini rahatlattı. 'Suzi', özellikle dizinin kadınları cephesinde yeni bir 'mikser' görevi üstlendi. Fettan ve işveli 'Suzi', bakalım kimin yuvasını yıkacak; 'İlyas'ın mı yoksa ağabeyi 'Hızır Reis'in mi? Bu arada Allah, 'Hızır'ın eşi 'Meryem'in yardımcısı olsun.
Bir taraftan 'Ceylan'ın, diğer taraftan 'Suzi'nin atakları karşısında yuvasını cansiperane savunarak, ekran başındaki kadınların yeni kahramanı olmayı başarıyor.
Gelelim işin mafya cephesine...
Ortağı 'Özer'in masada öldürülmesinin ardından devreye giren 'Ercüment' karakteri, bizimkilere kök söktüreceğe benziyor. 'İlyas' ile 'Hızır'ın son dakika manevrası ile ilk raundu kaybetmiş gibi görünse de, CIA'yı arkasına alan 'Ercüment', rövanşı bırakacak gibi görünmüyor. Bakalım bizimkiler, CIA destekli bu yeni düşmanla nasıl baş edecekler?

HIZIR'DAN ESPİRİLER
Dizinin son bölümü hem heyecan, hem aksiyon, hem de duygu ile yüklüydü. Ama dizi için kafa patlatıp kalem oynatanlar, mizahı da ihmal etmemişlerdi.
Örneğin; karısı 'Meryem'in dırdırından bunalan 'Hızır Reis'in sözlerine pek güldüm: "Mafyanın nesini seviyorum biliyor musun? 'Günün nasıl geçti?' diye bir soru yok mesela.
Çünkü bu sorunun cevabı yok. Adam konuşmaz ki..." 'Eşkıya' öyle bir dizi ki, içine en müşkülpesent izleyici için bile bir 'hazine' saklamış. Eee, boşuna fenomen olunmuyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA