Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kılavuzluk hizmeti

Bu köşenin işlevlerinden biri de gözlem ve tecrübeye dayanarak, sektöre minik minik tüyolar vermek. Bu 'uyandırma' görevini geçenlerde iki kez yerine getirmiştik.
Özel kanalların prodüksiyon giderlerini kısmaya özen gösterdikleri şu zor günlerde, TRT'nin güçlü imkanlarıyla hayata geçireceği dönem dizileriyle fark yaratacağının altını çizmiştik.
TRT'deki dostlarımızın bu köşede yazılanları önemsediklerini biliyordum zaten.
Aklın yolu bir olunca, 'Payitaht Abdülhamit' dizisi için kolları sıvamışlar. Dizinin ilk fragmanı büyük umut vâdediyordu. Osmanlı tarihinin son derece önemli bir bölümüne ışık tutacağını umduğum 'Payitaht Abdülhamit'i dört gözle bekliyorum.
İkinci önerim ise; şu adı konulmamış, açıkça ilan edilmemiş savaş döneminde Türk askerinin kahramanlığını anlatan bir dizinin bir an önce yayına girmesi yönündeydi. 'Dağ' filmleri serisinin sinemada elde ettiği gişe başarısı da bunun bir göstergesiydi. Hatta köşemize bu konuda talep ulaştıran bazı okurlarımızın 'Hâlâ Sakarya Fırat dizisinin eski bölümleriyle idare ediyoruz' şeklindeki görüşlerine de yer verip yapımcı ve kanal yönetmenlerini azıcık dürtüvermiştim.
Baktım ki FOX ve Kanal D yönetimleri harekete geçmiş. Fragmanlarından anladığım kadarıyla FOX'un 'Savaşçı' dizisi bu kulvardaki boşluğu doldurmaya aday. Kanal D'nin 'İsimsizler'i de Güneydoğu'da vatana hizmet aşkıyla yanıp tutuşurken türlü tuzak ve entrika ile boğuşmak zorunda kalan devlet görevlilerinin gerçek hikayesini ekrana yansıtmak için yola çıkıyor.
Öyleyse, sektöre çağrımızı yenileyelim: 'Yakından Kumanda'yı yakından takip eden, kaybetmez!..'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA