Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting kuşkusu

Reyting ölçüm sistemiyle ilgili eleştiriler her dönem gündemdedir. İsmail Kütlü adlı okurumuz da bu konudaki kuşkularını dile getirmiş:
"Reyting saçmalığı ile ilgili bir sorum var: Bir hafta birinci olan dizi, ertesi hafta nasıl oluyor da üçüncü ya da dördüncü oluyor? İnsanların bir kısmı her hafta farklı dizi mi seyrediyor? İnsanlar eğer normalse, seyrettiği neyse onu seyreder. Onun için bu reyting denen şey bana dürüst gelmiyor..."
YAZAR NOTU: Reyting sıralamasını artık puan küsuratları gibi kritik farklar belirliyor. Bir dizinin ya da yarışmanın o hafta yayınlanan tek bir sahnesi bile sıralamayı etkileyebiliyor. Yine de bazı yapımlardaki keskin düşüş ve sıçramaları anlamak mümkün değil. Okurumuzun kuşku ve kaygılarının bir bölümünü paylaşmakla birlikte, 'veri' olarak elimizde başka gösterge yok maalesef.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA