Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yılın haberinden film çıkar mı?

Aslında haber mi, yoksa fıkra mı bilemedim. Cuma 13.35 sularında TGRT Haber'de izledim. Ben gördüklerime inanamadım, bakalım siz inanacak mısınız?
Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Türkeş mahallesinde eskiyen cami yıkılıp yerine yenisi yapılacakmış. Yıkım çalışmaları sırasında tabut ve musalla taşı zarar görmüş. Sinirlenen muhtar Bilal Arslan, bir duyuru yayınlamış: 'İkinci bir emre kadar mahallede ölmek yasaktır!..' Bu arada Almanya'daki amcasını arayıp durumu anlatarak yardım istemiş. Amcası da demiş ki; "Merak etme, çok yakında camiye hediyemle birlikte geleceğim." Birkaç gün sonra amcanın ölüm haberi gelmiş. Muhtar, amcasının cenazesini karşılamış. Meğer onun bahsettiği hediye, camiye kalacak kendi tabutuymuş.
Bu olay üzerine muhtar, mahalledeki 'ölme yasağını' kaldırmış. İki gün geçmeden bu kez de muhtarın kayınpederi vefat etmiş. Kayınbiraderi gelip bizim muhtara sitem etmiş: "Niye kaldırdın ki ölüm yasağını!
Bak gitti dağ gibi babamız..."
Durun, daha bitmedi... Muhtar, Almanya'da vefat eden amcasının boşalttığı tabut için de bir duyuru yayınlamış: 'Mahallede vefat eden ilk kişi; hem bu tabutun, hem de bir çeyrek altının sahibi olacak!..'
Yani fantezi filmlerinin değme senaryo yazarlarının cümlesi bir araya gelip aylarca kafa patlatsa böyle bir hikaye uyduramazdı. Acilen filme çekilmeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA