Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yürek dayanır mı?

Star'ın 'Anne' dizisi ilk haftalarda biraz ilgi gördü ya, bu aralar dizileri karavana atan FOX dayanamamış, çocuk dramından reyting sağmayı amaçlayan yeni dizi 'Dayan Yüreğim'i cuma gecesi ekrana dayamış; büyük hüsran yaratan 'Muhteşem Yüzyıl'ı cumadan salıya kaydırarak.
Bu kez ekran başındakiler, trafik kazası geçirip komaya giren dünya sevimlisi minik 'Cemil' için kasvete bulandı. Yine dramatik bir hastane sahnesi, yine perişan olan anne ve kız kardeş, yine fonda en acıklısından klarnet taksimi ve gelsin diye beklenen reytingler...
Milletçe karnımızın en yumuşak yeridir çocuklarımız. Her şeye dayanır da, çocukların acı çekmesine dayanamayız. Ama reyting uğruna acıların, zaafların üzerinde tepinmek de neyin nesi? Olan, başta Cansel Elçin olmak üzere dizinin yıldız kadrosuna olmuş. Yazık!..

İŞTE GERÇEK DRAM
Ey yapımcılar, senaristler, kanal yönetimleri; madem 'çocuk dramını' pek seviyorsunuz, bari attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değsin. Asıl gündeme getirmeniz, dikkat çekmeniz gereken olay, günlerdir ana haber bültenlerinin orta yerinde duruyor.
SMA denilen bir kas hastalığı var. Yeni doğanlara musallat oluyor. İki-üç aylık bebeler, bu acımasız hastalığın pençesinde inim inim inliyor. Tedavi gecikirse kasları, sinirleri, kemikleri eriyor. Öyle ki kaslarının gücü nefes almaya bile yetmiyor. Sonra melek olup göğe yükseliyorlar.
Hafta sonu haber bültenlerinde konu yine gündeme geldi. Bin çocuk bu hastalığın pençesindeymiş. Kullanmaları gereken ilacın bir dozu 175 bin liraymış.
Servet değerinde olmasına rağmen piyasada bulunamıyormuş. ABD'deki üretici firma jest olarak Türkiye'deki 10 çocuğa bu ilacı göndermiş. Peki ya geri kalan 990 çocuk ve aileleri?
O bültenlerde derman arayan anne-babaların gözyaşları içinde anlattıkları; hiçbir yönetmenin, senaristin hayal gücüne sığmaz. Türkiye'nin en ünlü doktorlarından Murat Topoğlu'nun çaresizlik içinde, yavrusunun başını okşarken döktüğü gözyaşını, hiçbir dijital efekt aynı duyguyla yansıtamaz.
Ey, sektörün ileri gelenleri; yapın SMA hastalarının dramını, çaresizliğini anlatan bir dizi, hiç olmazsa reyting sömürüsünün bir 'kılıfı' olsun; bu sayede bir tek çocuğun bile hayata geri dönmesi de mazeretiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA