Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu programda ‘şov yerleştirme’ vardır!

Geçen pazar günü Kanal D'de yayınlanan 'Magazin D' programındaki bölümü ağzım bir karış açık izledim. Bayram değil, seyran değil bir Cem Yılmaz bandı girdiler ki, uzunluğu tam 18 dakika. İçinde 15 dakikadan fazlası Cem Yılmaz'ın bugüne kadar yaptığı sahne gösterilerinin en komik anları... Ama ortada 'haber' yok! Allah gecinden versin, Cem vefat etse ancak bu kadar uzun bir bant yayınlanabilir! Nebil Özgentürk bile 'Bir Yudum İnsan'ın Cem Yılmaz'a ayrılan bölümünde bu kadar uzun sahne şovu görüntüsü kullanmamıştı.
Hadi anlarım; adamın gösterilerinin bir bölümü günlük bir olayla çakışır, siz de paralelliği anlatmak için 'mecburen' o sahneyi 30 saniyeliğine kullanırsınız. Ama yok, durum öyle değil. Maksat, Cem Yılmaz'ın reytingini sömürmek. Hem de telif kurallarını hiçe sayarak.
Amacım, şov dünyasının en çok para kazanan isimlerinden Cem Yılmaz'a tazminat yollu yeni kazançlar sağlamak değil elbet. Hedefim, Türkiye'deki telif haklarının nasıl 'haksızlık' üzerine kurulduğunu göstermek. Peki, haksızlık sadece Cem Yılmaz'a mı yapılıyor? Tabii ki hayır. Rakip programın muhabirleri, kışın soğuğunda sabaha kadar bar önlerinde haber çıkarmak için titrerken, siz 'en kestirmeden' reyting sağacaksınız öyle mi? Peki ya Cem Yılmaz'ın şov ve filmlerinden seçme görüntüleri ekrana dayayıp meslektaşlarınızın 'hakkını' hiçe saymak vicdanınıza nasıl sığıyor? Ya, her sene Cem Yılmaz'ın sahne şovlarını yayınlamak için çuvalla telif parası ödeyen tv8 enayi mi?
Bari hiç olmazsa bir alt yazı geçseydiniz, 'Bu programda 'şov yerleştirme' vardır' diye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA