Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

2. Kore Savaşı

1950'de Türk askeri, müttefik güçlerle birlikte Kore'ye gitmiş ve Güney Kore'nin bağımsızlığını kazanmasıyla sonuçlanan savaşta gösterdiği büyük kahramanlıkla hem Güney Korelilerin, hem de tüm dünyanın takdirini kazanmıştı.
Aradan 65 yıl geçti. Bu kez Güney Koreliler biz Türklerin imdadına koştu. Nasıl mı? Anlatayım...
Yıllar önce bu sütunlarda arka arkaya iki yazı yazmıştım. Özetle demiştim ki, "Güney Kore dizilerini internet üzerinden izleyen büyük bir seyirci kitlemiz var.
Üstelik Kore dizilerinde anlatılanlar da örf ve adetlerimizle uyuşan, bize hiç de yabancı olmayan konular.
Yapımcılara benden tüyo: Kore dizilerinden uyarlanan yapımlar bizde çok iş yapar..." Çok geçmeden hem sinemada, hem televizyonda Güney Kore dizilerinden uyarlanan yapımlar boy göstermeye başladı. Çoğunluğu iyi de iş yaptı. Yani diziler için denizin bittiği yerde, Güney Koreliler bize testi testi su taşımış oldu.
Peki biz bugüne kadar 'yerli' niyetine hangi Kore dizilerini izledik? Liste uzun...
Yakın bir zamanda final yapan 'Kiralık Aşk', aslında Uzakdoğu'da büyük ilgi gören 'Can Love Because Money' dizisinin uyarlamasıydı.
FOX'un iddialı dizilerinden 'No: 309' ise bir başka Güney Kore dizisi 'Fated to Love You'dan kopyalandı.
Bu sezonun en sansasyonel dizilerinden Star'ın 'Anne'si de 'Mother' adıyla Kore'de yayınlanan bir dizinin birebir kopyalanmış hali.
Belli ki dizi, gelecek sezon da Star izleyicisiyle buluşacak.
Gelin görün ki, orijinali sadece 16 bölümdü.
Allah, dizinin Türk senaristlerinin kalemine kuvvet versin!
Kanal D'nin ilgi gören dizilerinden 'Hayat Şarkısı' da bir başka Güney Kore dizisi 'Flames of Desire'ın uyarlaması. Yakın bir zamanda final bölümüyle veda eden 'Paramparça' da 'Endless Love' adında bir Güney Kore yapımından yola çıkılarak hazırlanmıştı.
Bir dönem atv'de fırtınalar estiren 'Seviyor Sevmiyor' ise yine Kore orijinli 'She Was Pretty'nin Türkiye'deki uzantısıydı.
Bence Dizi Senaristleri Derneği, kendilerini kurtaran Güney Kore'ye 'kahramanlık' nişanı vermeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA