Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Devlet ile millet el ele

Ailemiz için ne kadar mutlu bir gündü. Teyzemiz Zehra Baysal, Edremit Akçay'da büyük bir ihtiyaç haline gelen okul öncesi eğitim binasının yapımına ön ayak olmuş, Edremit Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle ortaya müthiş bir 'eser' çıkarmıştı.
Dokuz derslikli, her gün düzenli yemek çıkan, 200'e yakın öğrencinin okul öncesi eğitim aldığı bina, teknolojinin son olanaklarıyla donatılmıştı.
Okulun lokma hayrına katıldığımızda, yanımızda Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç'u da bulduk. Öyle etkili konuştular, öyle yakınlık gösterdiler ki;
Zehra Teyze'miz ile beraber Altınoluk'ta bu eserin ikincisini yaptırmak için sözleştik. Onlar, vatandaşı böyle cesaretlendirdikçe; millet ile devlet el ele verip bölgeye daha pek çok eğitim kurumu kazandıracak belli ki. Ama iş, bina yaptırmakla kalmıyordu tabii. Okul Müdiresi Meryem Arslantürk ve ekibi gibi 200 öğrenciye 'gerçek analık' yapan insanlara da ihtiyaç vardı. Neyse ki Edremit, Akçay, Güre, Altınoluk ve Küçükkuyu'da o insanlardan fazlasıyla var.
Ülkemizin hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bürokratları, hayırseverleri coşturacak; bana da bu güzellikleri tanıtıp daha çok hayırseveri 'özendirmek' ve harekete geçirmek düşecek. Harika bir görev dağılımı değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA