Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dünya sesimizi aNEWS ile duyacak

Sabah Daily News, son zamanlarda Turkuvaz Yayın Grubu'nun hayata geçirdiği en önemli projelerden biriydi. Bilinenin aksine; Sabah'ın İngilizce tercümesi değil, baştan sona özgün haberlerle dolu, Türkiye'nin gerçek sesini dünyaya duyuran bir gazeteydi.
Geçen pazartesi gününden itibaren, sesimiz daha gür çıkmaya başladı. Çünkü İngilizce yayın yapan aNEWS kanalı yayın hayatına başladı. Sayılar müthiş. 175 ülkede, Türkiye'de 81 ilde ve 375 ilçede yüzlerce muhabirle ilk yayın tam 1 milyar 100 bin kişiye ulaştı.
A NEWS; Turksat 4A Uydusu ile AB ülkeleri, İran, Rusya ve Balkan ülkelerine ulaşırken, Es'hailSat uydu erişimi üzerinden de Azerbaycan, Gürcistan, İspanya, Portekiz, Sudan, Yemen, Libya, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Irak, İran, Mısır, Fas, Suriye, Filistin, Lübnan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Moritanya, Tunus, Cezayir, Somali gibi birçok ülkeden izlenebilecek. ABD'de ise Pay TV aracılığı ile aNEWS'e erişim sağlanabilecek.
Bana göre kanal sadece Türkiye'nin sesini geniş bir coğrafyaya duyurmakla kalmayacak; İngilizcesini ilerletmek ya da canlı tutmak isteyenlere gönüllü öğretmenlik de yapacak.
İşte Türkiye'de bütün platformlarda izlenebilecek olan aNEWS'in frekans bilgileri:
Türksat 4A Uydusu Frekans : 11999 Mhz Symbol Rate: 11666 FEC : 3/4 Polarizasyon : V ( Dikey ) Modulasyon : DVBS2-8P
Digiturk 140. kanal
Tivibu 188. kanal
D- Smart 289. kanal
Teledünya 6. kanal
Turkcell TV

WWW.ANEWS.COM.TR

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA