Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Masa fena dağıldı

Beyaz TV'deki 'Söylemezsem Olmaz', Ömür Varol ve Nihat Doğan'ın masaya oturmasından sonra bambaşka bir kulvara geçmişti. Daha doğrusu kendine yeni bir yol açmıştı. Ülkenin gündemiyle paralel olarak magazin haber ve yorumları azalmış, siyaset ve dış politika konuları başta olmak üzere yaşamın içinden halkı ilgilendiren her gelişme masaya yatırılır olmuştu.
Programın cazibe noktası ise Nihat Doğan'ın ateşli konuşmalarıydı.
Kimileri, Nihat'ın hatipliğini takdir ederken, kimileri onu tiye almak için yeni fırsat bulmanın hazzını yaşıyordu.
Programın moderatörü Ömür Varol ise gözünü budaktan, sözünü kitaptan esirgemeyen Nihat'ı kontrol etmekte hayli zorlanıyordu.
Geçen cuma sabahı programın bitimiyle birlikte masada farklı bir tartışma başladı. Yorumculardan Bircan İpek, magazin konularına daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini savundu.
Nihat Doğan da bu görüşe katıldı. Ancak Ömür Varol; programın reytinglerinin yüksek olduğunu belirterek, "Magazin konuları artar ama ben burada olmam" diyerek rest çekti.
Bunun üzerine tartışma büyüdü, hatta Nihat Doğan ile Ömür Varol arasında yaşanan yumruklaşmaya varan, bardakların havada uçuştuğu kavga, güçlükle önlendi. Bunun üzerine Ömür Varol; kanalın sahibi Osman Gökçek'e istifasını vererek programdan ayrıldı.
Pazartesi sabahı, olaylardan haberi olmayan ve karşılarında Ömür Varol'un yerine kanalda hafta sonları sabah programı sunan Tahir Sarıkaya'yı gören izleyici büyük şaşkınlık yaşadı.
Aynı saatlerde Ömür Varol da Instagram hesabından 'zorunlu açıklama' başlığıyla bir mesaj yayınladı ve sözlerini kinayeli bir ifade ile noktaladı: "Şimdi yeni projeler zamanı. İtle uyuyan, pireyle uyanır..." Bu açıklamanın üzerine Nihat Doğan da dünkü canlı yayında olan biteni şöyle anlattı:
"Programdan sonra Ömür, Bircan'ı dövmeye kalktı. Evli bir kadına hakaretler yağdırdı. Ben geri dönüp araya girdim, onu sakinleştirmeye çalışırken, içinde kaynar çay bulunan bardağı benim alnıma vurdu. Mevlana der ki; gönül deniz ise dil kıyıdır.
İnsanın içindeki her şey diline vurur. Bizi aşağılayıp it, köpek filan diye hakaret etmiş. İçinde ne varsa, dışarıya vurmuş yani..." Özetle; sabah ekranının en renkli masası fena dağıldı ama çabuk toparlandı. Bakalım, hayatın iki kutbunda yer alan siyaset ile magazini buluşturmayı başaran bu melez program türü ekrandaki varlığını daha ne kadar sürdürecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA