Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En ağırbaşlı havayolu: THY

Dünyada geçen haftanın en çok konuşulan konularından biriydi. ABD'li havayolu şirketi United Airlines, bir iç hat uçuşunda çifte rezervasyon yapmış, sonra da 'yeniden yerleştirme' adı altında biletli yolculardan bir kısmını uçaktan inmeye zorlamış.
Direnen bir Çinli yolcunun da ağzını burnunu kırıp yaka paça aşağıya indirmişler.
Malum, havayolu şirketleri arasında müthiş bir rekabet var.
United'ın yerli ve yabancı rakipleri, bu olayı reklam ve tanıtım malzemesi olarak kullanmayı ihmal etmediler tabii. Resmi sitelerinde uçak kemeri yerine altın boks kemeri fotoğrafı yayınlayan mı ararsın, gladyatör filmlerinde uçurumdan aşağıya tekmelenen adamı 'Yeniden yerleştirme uygulamasından yararlanan bir United yolcusu' diye gösteren mi...
Baktım, bu furyaya bir tek bizim THY katılmamış. Oysa ABD, Hollanda ve İngiltere; sırf THY rekabette geriye düşsün diye İstanbul Atatürk Havalimanı da dahil sekiz havalimanından yapılan uçuşlarda kabine bilgisayar ve tablet alınması yasağı getirmişti. Ama THY'ciler vakur davrandı ve bu furyaya katılmadı.
Helal olsun THY'ye; 'kartalların yüksek uçtuğunu' tüm dünyaya bir kez daha gösterdikleri için...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA