Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Milyonluk ders

Çağlar Patır... Bu köşenin okurları bu ismi artık çok iyi biliyor. Kanal D'nin bilgi yarışması '19'da haftalar boyu mücadele eden ve karşısına çıkan kim varsa devirip bugüne kadar bir televizyon yarışmasında verilen en büyük para ödülünü, yani 1 milyon lirayı kazanan engelli yarışmacı.
Çağlar'ın müthiş serüveni pazartesi akşamı karşısına çıkan yeni yarışmacı Yavuz'a yenilince son buldu. Ama Çağlar oraya gelene kadar zaten 1 milyon lirayı cebine koymuştu. Kazansaydı eğer, 1 milyon 200 bin liranın sahibi olup yoluna devam edecekti.
Çağlar'ın final konuşması ise çok anlamlıydı. Şöyle dedi: "Programın başından beri tekrar ettiğim bir şey vardı. Para kazanmanın yanında bir imajı yıkmaya gelmiştim ben. Hiçbir filmde engelli birine aşık olunduğunu göremezsiniz mesela. Ben yetenekleriyle var olabilen, başarılı, bilgili, neşeli bir imaj çizmeye gelmiştim buraya. Onu da fazlasıyla başardım. Yanına da sos olarak milyon kazandım."
Sahi... Neden bunca dizinin, filmin arasında bir 'engelli kahramanımız' yok? Türkiye'de engelli olarak yaşamaya devam etmenin zaten tek başına kahramanlık sayıldığı ve bu yüzden 8 milyon engellinin yaşamı 'sıradan' görüldüğü için olabilir mi acaba...
Unutmayın... Dünyanın yaşayan en zeki insanı Stephen Hawking, gelmiş geçmiş en büyük müzik dehası Ludvig van Beethoven, ressamlığın dehası Van Gogh, dünyanın kaderini değiştiren liderlerden ABD Başkanı Theodore Roosevelt, geride bıraktığı müthiş eserleriyle hâlâ kulağımızın pasını silmeye devam eden Ray Charles da engelliydi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA