Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Helal olsun bize!

Siz bakmayın 'Ülkede bu kadar aç, yoksul varken, elin Suriyeli düşkünlerinin bizim topraklarımızda doyurulmasına, barındırılmasına ne lüzum var' diyen kibirlilere. Belli ki burunları kalplerinden büyük olduğu için 'burunlarının ucunu' göremiyorlar. Esad'ın bombalarından kaçıp, hatta anasını babasını o enkazın altında bırakıp gelen gözü yaşlı yetimleri, öksüzleri bir başına bırakmak bize yakışmaz. Yakışsa yakışsa, sınır kapılarını kapayan, 'Aman bize göndermeyin' diye yalvar yakar olan 'Batı'nın sözde medeniyetlerine' yakışır...
Ajans Press, dünyanın en çok yardım yapan ülkelerini araştırmış. Küresel İnsani Yardım Raporu'ndan edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl en çok yardım yapan ikinci ülke Türkiye olmuş.
Rapora göre geçen yıl 6 milyar dolarlık insani yardım yapan Türkiye, 6.3 milyar dolarlık yardımda bulunan ABD'nin ardından ikinciliği elde etmiş.
Dünyada her yıl yapılan yardımların haritası incelendiğinde;
ABD ilk sırada yer alırken, onu sırasıyla Türkiye, İngiltere, AB kurumları ve Almanya takip ediyor. Ayrıca Türkiye, 2015'te yaptığı yardımlarla milli gelirinin 0.75'lik dilimini insani yardıma ayırarak dünyanın en cömert ülkesi olmuş. Ayrıca Türkiye'nin yaptığı 6 milyar dolarlık yardım, geçtiğimiz yıl dünyada yapılan yardımların beşte birinden fazlasını oluşturmuş.
IMF kapılarında sürüm sürüm sürünen, 1 milyar dolar için Avrupa ve Amerika'da kapı kapı dolaşan ülkeden milli gelirine oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesine... Sizi bilmem ama ben ülkemle gurur duydum.
Unutmayın; bir millet yardım ettikçe büyür, büyüdükçe yardım eder...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA