Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şişli Etfal’e tam not

Köşemizin vefalı dostlarından Kamil Çetin, bayramın birinci günü aniden rahatsızlanınca kendini Şişli Etfal Hastanesi'nin acil servisine zor atmış.
Burada hiç beklemediği kadar büyük bir ilgi ve özen ile karşılaşınca, görevli doktor ve hemşirelere minnettar kalmış. Yazısını aynen yayınlıyorum.
Son dönemde hasta yakınlarının taciz ve tecavüzüne uğrayan tüm cefakar sağlık personeline azıcık moral ve şevk vermesi umuduyla...
"Bayramın birinci günü olan pazar saat 15.00 civarında çok ani gelişen bir rahatsızlık sebebi ile en yakın hastane olan Şişli Etfal Hastanesi'nin acil bölümüne gittim. Kaydım hemen açıldı, sarı bölgeye alındım. Serviste büyük bir yoğunluk vardı. Alan toplam l50 metrekare civarındaydı. Acil müdahale yatakları, kan alma, oksijen takma, ilk müdahale hepsi aynı alandaydı. Büyük bir hareketlilik vardı. Tüm personel dil, din, ten rengi, ırk, fiziksel görünüş ayırt etmeden canını dişine takmış bir halde gelenlere hizmet veriyordu. Herkese aynı sevecenlik, iyi niyet, güler yüzlülükle, sevgi, saygı dolu olarak hizmet vermenin, tedavi etmenin, sorunları çözmenin gayreti içindeydiler. Tedavim beş saat kadar sürdü. Bu süre zarfında hasta ve hasta yakınlarının beni bile çileden çıkartacak davranışları oldu. Ama görevli personel, duruşlarını hiç bozmadılar, çok soğukkanlı bir şekilde problemleri çözdüler. Bana ilk müdahaleyi yapan ve beş saat boyunca müşahede altında tutarak bütün tıbbi tetkikleri eksiksiz bitiren, başta 'ismi ile müsemma' Dr. Harika Gündüz olmak üzere bütün doktor, hemşire, hastabakıcı, laborant görevlileri ile acil servin tamamını ve KBB polikliniğinin nöbetçi doktorunu yürekten kutluyorum. Bir devlet hastanesinde bu kadar kısıtlı imkanlar içinde böylesine hizmet verebilmeleri her türlü takdirin üzerinde. İyi ki varlar, sağ olsunlar.
Son notum Adalet ve Sağlık bakanlıklarına: Lütfen bu insanların can güvenliğini sağlayacak yasaları acil olarak çıkartın. Onları korumak ve kollamak devletin boynunun borcu..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA