Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bize öyle iyi geldin ki Gülsüm...

Kulüpler transfer atağında. Her gün yeni bir 'bomba' patlatıp kadrolarını güçlendiriyorlar. Sezon sonunda hangi kulüp şampiyonluk ipini göğüsler bilinmez. Ama benim 'şampiyon kulübüm' şimdiden belli: 'İyilik Kulübü'...
Aslında bu bir program ismi. TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor. Üç genç sunucusu var. Onlar kurdukları İyilik Kulübü ile çocukların hayallerini gerçekleştiriyorlar. Bazen hasta bir çocuğun hayata tutunmasını sağlıyor, bazen şehit evlatlarının yüzünü güldürüyor, kimi zaman da bir engelli çocuğun düşlerindeki tüm engelleri yok etmeyi başarıyorlar. Ekip bu hafta 9 yaşında olan ama dünyada çok nadir görülen Hallerman Streff sendromuna yakalandığı için 3 yaşında bir çocuk gibi görünen Gülsüm Ünver'in hayalini gerçekleştirdi.

DİZİ SETİNDE ŞENLİK
Gülsüm'ün en büyük hayali, yayınlandığı süre içinde büyük ilgiyle izlenen TRT 1'in dizisi 'Hangimiz Sevmedik?'in setine gitmek, hayranı olduğu oyuncularla tanışmak, kendi deyişiyle 'Senaryo hakkında fikir vermek'ti.. Ekip, Gülsüm ile ailesini, yaşadıkları Uşak'tan alıp sete getirdi. Gülsüm hem platoyu gezdi, hem de oyuncular Bülent Şakrak, Pelin Ermiş, Mehtap Bayri, Yeliz Kuvancı, Altan Erkekli, Tuba Erdem ve Berfu Öngören ile tanışıp onları kendine hayran bıraktı. Nasıl bırakmasın ki! Ben umudu kırık, üzgün, hayata küsmüş bir engelli çocuk beklerken, karşımda bir 'neşe ve enerji reaktörü' buldum. Meğer Gülsüm, üç kardeşi ile beraber yaşadığı evin neşe kaynağıymış. Evde kötü bir olay yaşandığında hemen bir espri patlatıp havayı değiştirirmiş. Televizyonda eğer dramatik bir sahne ya da şiddet görüntüsü varsa, hemen televizyonu kapatır, evdekileri neşelendirmek için kendi şovunu sunmaya başlarmış.



BİZE İYİLİĞİ DOKUNDU
Gülsüm sette de boş durmadı. Kadın oyuncuların hepsinden 'öpücük makyajı' istedi. Onlar da Gülsüm'ü kırmayıp rujlu dudaklarıyla onu öpücüklere boğarak istediği o 'makyajı' bolca yaptı. Dünya tatlısı minik kız, günün sonunda şöyle dedi: "Eğer rüyadaysam, lütfen beni uyandırmayın." Program bitip de 'gerçek dünyaya' dönmeye hazırlanırken, benim de içimden aynı şeyler geçti: "Bu bir rüyaysa. beni de uyandırmayın..." Çünkü aynı gün Sakarya'da hunharca öldürülen Suriyeli hamile kadın ile minik evladını toprağa vermiştik. Bu nedenle yeniden gerçek dünyaya dönmek hiç mi hiç içimden gelmiyordu.
Aslında ekran başına bir miniğe yapılacak iyiliği izlemek için oturmuştum. Ama tam tersi oldu. Gülsüm, o şahane yüreğiyle hepimizin evine iyilik ve güzellik pompaladı, hepimizi rehabilite etti.
Dedim ya, benim artık şampiyon kulübüm belli: 'İyilik Kulübü'... Işık Yönt, Cansın Bezircioğlu ve Ömer Fırat Köker tarafından sunulan 'iyiliklerden' siz de nasibinizi almak istiyorsanız, her cumartesi 23.40'ta TRT 1 ekranları başında olun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA