Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Söyle çocuk...

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan iki klip, geçen haftaya damgasını vurdu. 'Vakit Geldi' adlı klip, bir film titizliğinde çekilmişti. Fon müziği olarak seçilen 'Deniz Üstü Köpürür' türküsü ise harika bir tercihti. Ama ben 'Söyle Çocuk'u daha çok sevdim.
Aslında ona sadece 'klip' demek de haksızlık olur. Bana göre dört başı mamur bir 'eser'di. Metnin işaret ettiği, altını çizdiği her mesaj ve duygu, abartıya kaçmadan en doğru ve doğal görüntüler ile birleşince ortaya bir klipten fazlası çıktı.
Ancak klibi bu kadar etkili ve anlamlı kılan başlıca faktör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirmesiydi. Bana göre Cumhurbaşkanı'nın şiir okumadaki hüneri, hitabet alanındaki üstün yeteneğini de geride bıraktı. Çünkü şiir okumak, en az şiir yazmak kadar değerli bir yetenektir.
Kendimden bilirim. Hasbelkader karaladığım mısralarımı kendim okumak istemem. Eğer keyif almak istiyorsam, sesine ve duygusuna güvendiğim birinin eline tutuşturup ondan dinlerim.
Hadsizlik etmek istemem ama gönlüm arzu ediyor ki, Cumhurbaşkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden bir şiir albümü yayınlasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA