Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayvan dolandırıcıları nasıl faka bastı?

Şaka programı yapacaksan, hiç olmazsa bir işe yarayacaksın. Tıpkı Karadeniz FM'in deneyimli radyocusu Emre Tuncer'in yaptığı gibi.
İnternet üzerinden illegal şekilde evcil hayvan pazarlayanlar, masum vatandaşı dolandırıp duruyorlardı. Emre Tuncer, bir dinleyicinin yönlendirmesiyle bu sahtekarlardan birine telefonla ulaştı. Canlı yayında olduğunun farkında olmayan dolandırıcı, daha önceki mağdurları kandırdığı şekilde Emre Tuncer'i de kandırmaya çalıştı. Satış odaklı bir internet sitesinde ilan veren A.Y., ender bulunan Shorthair cinsi kedi yavrularına sahip olduğunu ve piyasanın çok altında bir fiyata yavru kedilerini satmak istediğini söyledi. Kediyi ise mümkün olmamasına rağmen herhangi bir otobüs firması ile gönderebileceğini söyleyen A.Y., gönderim öncesi hesabına ön ödeme yapılmasını da istedi. Dolandırıcı, Emre Tuncer'in, daha önce mağdur ettiği kişiler ile ilgili sorular sorması ile şaşkına döndü. Asıl şoku ise Karadeniz FM'de canlı yayında olduğunu öğrenince yaşadı. Paniğe kapılan A.Y. hemen telefonunu kapattı. Tekrar arandığında ise telefonunu kapattığı fark edildi.
Yayının ilerleyen bölümlerinde ise yayına katılan bazı dinleyiciler, benzer durumlar yaşadıklarını söyleyip kendi hikayelerini anlattı. Özellikle asgari ücretle çalışan bir babanın, kızının hayalini gerçekleştirmek için birikimini dolandırıcılara kaptırdığı ve otogarda kızıyla birlikte gelecek kediyi beklerken dolandırıldığını anlattığı hikaye, dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. Suç şebekesinin stratejilerini ortaya koyan ve farkındalık yaratma amacı ile gerçekleştirilen bu yayından sonra savcılığın harekete geçtiği ve soruşturma başlattığı da öğrenildi.
KISSADAN HİSSE 1:
İnternetteki sahte hayvan tacirlerine prim vermeyelim.
KISSADAN HİSSE 2:
Eğer bir hayvan edinmek istiyorsak öncelikle barınakları bir gezelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA