Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bayrağı as, raconu kes!

Haber bültenlerine geçen hafta inanılmaz bir görüntü düştü. Sokak magandaları akan trafiğin ortasında araçlarıyla drift (aracı kaydırarak sürme) yapıyorlardı. Arkadaşları da kaldırıma dizilmiş, ellerindeki tabancalarla havaya ateş ederek, 'şovu' zenginleştiriyorlardı.(!) Dikkat çekici olan ise, otomobilin arka kaputuna serdikleri dev Türk bayrağı ile bu eylemi gerçekleştiriyor olmalarıydı.
Bizde yasadışılığı örten iki unsur vardır. Biri bayrak, diğeri dörtlü sinyal. Eğer trafikte canınızın çektiğini yapmak, kuralları ihlal etmek istiyorsanız; yakarsınız dörtlü sinyalleri, ister yolun ortasında durur, ister emniyet şeridine girer, ister tek yönlü yolda aksi istikamette gidersiniz. Çünkü o dörtlü sinyalin size bu 'hakkı' verdiğine ikna olmuşsunuzdur bir kere.
Yasadışılığa kalkan olan bir başka gizli silah ise bayraktır. Başkasının arazisine diktiğiniz gecekondunuz mu yıkılacak? Pencereye asarsınız Türk bayrağını, dozer şoförünü taşlamaya başlarsınız. Asker mi uğurlayacaksınız? Asfaltın üzerine Türk bayraklarını serip yolu kapattınız mı, araçlarınızdan inip halay çekme hakkını elde edersiniz!
Bayrak ve dörtlü sinyalin yukarıdaki amaçlar için kullanıldığı başka bir ülke biliyor musunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA