Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Antonio Banderas, Picasso oldu

National Geographic'in geçen sezon büyük sükse yapan ve Emmy Ödülleri'ne aday olan 'Deha' (Albert Einstein) belgeselinin bu sezon yayına girecek yeni serisinde ünlü ressam Picasso'nun hayatının konu edileceğini sizlere bu sütunlarda duyurmuştum.
Picasso'yu belgeselde ünlü oyuncu Antonio Banderas'ın canlandıracağı açıklandı.
Bugüne kadar Pancho Villa'dan Ernesto 'Che' Guevara'ya kadar pek çok ikonik figürü beyazperdeye taşıyan Banderas, Pablo Picasso'nun hayat hikayesinin kendisini her zaman derinden etkilediğini belirterek, "Böyle bir projede çalışmak çok heyecan verici. Dünyanın en yenilikçi ressamlarından biri olan ve benim doğduğum şehir Malaga'da doğmuş olan Picasso'ya büyük saygı duyuyorum" dedi.
İspanyol sanatçı Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso (üşenmeyip saydım, ismi tam 103 harften oluşuyor), 91 yıllık hayatının 80 yılını kariyerine adadı.
Picasso, kariyeri boyunca 50 binden fazla çalışmaya imza attı.
'Deha'nın ikinci sezonu 2018 yılında, aralarında bizim de bulunduğumuz 171 ülkede ve 45 dilde National Geographic ekranlarında olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA