Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT niye nostalji kanalı açmıyor?

Günlerden cumartesi ve yine söz sırası Yakından Kumanda okurlarında. Köşemizi büyük bir ilgi ve keyifle takip ettiğini belirten okurumuz Mehmet Esenlik, zaman zaman bu köşede seslendirdiğim 'TRT mutlaka bir arşiv ya da retro kanalı açmalı' görüşümü destekleyen bir mesaj göndermiş.
"Sayın Aytuğ, muhtemelen aynı yaşlardayız. Bizim çocukluğumuz ve gençliğimiz kovboy filmlerini izleyerek geçti. Bu merakımı şimdilerde TRT'nin her pazar sabahı yayınladığı Western türü filmlerle gidermeye çalışıyorum.
Ailece ekran karşısına geçip hem kahvaltımızı yapıyoruz, hem de keyifle kovboyların maceralarına ortak oluyoruz.
Hani diyorum ki;
'İyi, Kötü Çirkin', 'Bir Kaç Dolar İçin', 'Maskeli Süvari', 'Navaro'nun Topları', 'Kasabanın Şerifi' gibi unutulmaz kovboy filmlerini şahsen ben ev konforunda defalarca izlerim. Acaba TRT, elindeki eşsiz arşivi kullanarak eski sinema filmleri ve dizilerinin yayınlanacağı bir nostalji kanalı açamaz mı? Kurumun geçen yıl internet üzerinden arşivini normal vatandaşlara açtığını biliyorum.
Ama internet üzerinden arayıp bulmak başka, evde keyifle koltuğa kurulup eskinin filmlerini, dizilerini, yarışmalarını ekrandan izlemek başka. Bugünün çocukları, 'Aşk-ı Memnu'nun ilk siyah-beyaz dizi versiyonunu, Halit Kıvanç'ın, Cenk Koray'ın, Erkan Yolaç'ın sunduğu neşeli yarışmaları, sit-com'un dedesi 'Kaynanalar'ı bilmiyorlar.
Eminim görseler, çok hoşlarına gider ve bugünküleri beğenmezlerdi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA