Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haydi ‘Ver Kaç’a girelim

Eylül ayıyla birlikte beyaz perde de sezonu açtı. Vizyon sırasını bekleyen pek çok kaliteli film var. Yeni sezon, seyircisine hoşça vakit geçirtmeyi hedefleyen 'Ver Kaç' filmiyle açılıyor. Yönetmenliğini Orçun Benli'nin yaptığı, kadrosunda Kenan Ece, Bülent Çolak, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Fırat Tanış, Özgün Çoban ve Yılmaz Gruda gibi pek çok ünlü oyuncunun yer aldığı 'Ver Kaç', bugün 200'den fazla salonda gösterime girecek.
Filmin konusuna gelince: Sedat ile Fikret, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen aynı mahallenin iki gencidir. Tek sevdaları Kadırga Spor Kulübü'dür. Takımları çim sahaya geçemeyecek kadar yoksul bir kulüptür ve kurtarıcı olarak Hakan isimli bir futbolcuyu transfer etmek istemektedirler. Transfer için kulübün eskilerinden Tevfik Amca otomobilini bağışlar. Transfer tarihinin yaklaşması ve arabayı satmak için zamana ihtiyaçları olduğundan, Sedat parayı eski sevgilisi ve hâlâ içten içe çok sevdiği Nazlı'nın abisi olan Reşat'tan ister. Reşat eski bir mahallelidir. Ancak zaman içinde zenginleşmiş ve başka bir hayata geçmiştir. Sosyetik eşi Mehtap ve yaşam koçu Cengiz, Reşat'ın bütün hayatına nüfuz etmiş, onu yönlendirmektedir. Reşat, Sedat'a senet karşılığı istediği parayı verir. Ancak Sedat'ın hesap etmediği bir şey vardır; o da arabanın çalınmasıdır. Sedat bir yandan Cengiz, bir yandan Reşat, bir yandan da Tarık'la mücadele ederken; öbür yandan Kadırga'nın, ezeli rakibi Sazlıkspor karşısında başarılı olabilmesi için mücadele edecektir.
'Ver Kaç'ın yapımcısı Kadir Gülnahar, bir dönem benim Medyatik programının da yapımcılığını üstlenmişti. Bu filme nasıl 'hayatını' koyduğunu gayet yakından biliyorum. Türkiye'de film yapmak zaten zor. Ama Kadir'in yaşadıkları ayrı bir film konusu olacak cinsten. Bu fedakarlığı ödüllendirmek, genç bir yapımcının neredeyse her şeyini riske atarak hayata geçirdiği bu projeye destek vermek ve genç yapımcılara cesaret aşılamak için, gelin onunla 'Ver Kaç'a girelim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA