Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Müge’den kaçar mı?

Müge Anlı, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz'ün daveti üzerine bölgede Sati Başaran tarafından yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarına katılmış. Amacı, tarihi eserlerin korunmasına yönelik farkındalık yaratmakmış. Ve şimdi sıkı durun; arkeolojik eserlere merakıyla bilinen Anlı, Enez'deki kazı alanında amforanın içinde tarihi eser aramaya başladı. Arkeolog malzemelerini ustaca kullanan Anlı, amfora içinde önce 2 bin 600 yıllık bir tarihi eser buldu. Daha sonra aramaya devam eden Anlı, Yunan mitolojisindeki tanrıçalardan biri olarak adlandırılan 'pitos' mezarından 'ariballos' adı verilen bir esans şişesi buldu. Anlı, "İzleyiciler Müge Anlı her şeyi bulur diyorlardı ama hiç 2 bin 600 yıllık bir eseri bulmamıştım" dedi.
Belli ki Müge, Roma'yı kazsa, Sezar'a saplanan suç aleti hançerleri, parmak izleriyle birlikte bulacak. Teksas'ta iki tur atsa, yıllardır gizemi çözülemeyen Kennedy suikastını şemaya dökecek. Londra'ya uğrasa, Karındeşen Jack'in hiç bilinmeyen kurbanlarına ulaşacak. Yolu Vatikan'a düşse, Papa suikastının perde arkasını şıp diye aydınlatacak. Çünkü onda Allah vergisi bir dedektiflik yeteneği var. Zaten o yüzden mantar gibi çoğalan rakipleri bir türlü ona yetişemiyorlar ya...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA