Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neft ve nefret

Şu 'Payitaht Abdülhamid' nasıl da ibretlik bir dizi... 'İbretlik' diyorum, çünkü 100 yıl öncesini değil de sanki bugünü anlatıyor gibi.
Dizinin yeni sezondaki ilk bölümü yine ders niteliğinde sahneler ve 'Yok artık' dedirten birbirinden ilginç diyaloglarla bezeliydi. Malum, şu sıralar batılı emperyalist güçler Ortadoğu petrollerine endeksli yeni bir sömürü düzeni kurmak ve sınırları değiştirmek için harekete geçmiş durumda. 'Payitaht Abdülhamid', bu Büyük Ortadoğu Projesi'nin aslında yıllar öncesine dayandığını gözler önüne serdi. Sultan Abdülhamid, kurmaylarıyla yaptığı toplantıda neft (petrol) yatakları ve demiryolu projesinin devam ettiğini belirterek şöyle dedi:
"Yeni Dünya sınırları neft için çizilecek... Demiryolu hatlarını neft çıkan arazilerden geçirmek istiyorlar. Bu çizdikleri haritaya karşı direnmek imkan meselesi değil, iman meselesidir. Biz okuduğumuz ezandan, dalgalanan bayrağımızdan vazgeçtik mi ki düşman da bu topraklardan vazgeçsin? Hayalimiz vardı hatırlar mısınız? Demiryolu projemizin sonuna geldik. Bize harita çizip ömür çizenler bilsinler ki; Allah izin verdikçe, kainat devir daim ettikçe kimse bu devlete pranga vuramayacak."
Tarih, ancak olan bitenden ders çıkaramayanlar için tekerrür eder. 'Payitaht Abdülhamid' bize işte bunu belletiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA