Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hale Soygazi’nin haklı isyanı

İki haftadır Seda Sayan ile Uğur Arslan'ın sunduğu programda bir iddia tartışılıyordu. Yeşilçam'ın ünlü bir isminin 'gizli annelliği' tartışma konusu olunca, herkes 'Kim bu ünlü?' diye sormaya başlamıştı. 'Artık Susma' programında Murat Şar, bir günlükken evlatlık verildiğini, annesinin Türk sinemasının dev isimlerinden biri olduğunu, bu yıldız ismin 'Türkiye Güzeli' seçildiğini, fotomodellik ve oyunculuk yaptığını ileri sürmüştü. Bu iddiaları, programa telefon bağlantısıyla katılan Mehmet Yüzüak da aynı konuda araştırma yaptığını belirterek desteklemişti. Ünlünün ismi bir türlü açıklanmayınca, töhmet altında kalan Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik gibi ünlüler de isyan bayrağı açmışlardı. Ben de bu olan bitenin ışığında geçen pazar günü 'İddia ile töhmet nasıl karıştı?' başlığıyla olayı analiz eden bir yorum kaleme almıştım.
İddiaların odağındaki asıl isim olan ve adı açıklanmasa da kimliği ima edilen Hale Soygazi de sonunda sessizliğini bozup "Saldırı boyutuna varan bu kampanya sürerse yasal süreci başlatacağım" diyerek olayı hukuki bir boyuta taşıdı. Soygazi'nin en büyük kanıtı ise hamile olduğu iddia edilen dönemde çektiği filmlerdi. Çünkü 1974 Nisan doğumlu Murat Şar'a hamile olması gereken 1973-1974 yıllarında, ünlü oyuncu birbiri ardına 'Vurun Kahpeye', 'Tatlım', 'Oh Olsun', 'Bataklık Bülbülü', 'Unutma Beni', 'Mirasyediler' gibi 18 filmde rol almış ve hamile olduğuna dair en küçük bir şüphe uyandırmamıştı.
Muhtemelen önümüzdeki günlerde Hale Soygazi'nin, iddia sahibi Murat Şar'ın annesi olmadığı bilimsel olarak kanıtlanacak. Peki o zaman hem iddia sahipleri, hem de bu iddiayı programa taşıyanlar, haftalarca sürdürdükleri bu olayın mahcubiyetinin altından nasıl kalkacaklar?
Dost acı söyler; geçtiğimiz yıllarda defalarca Türkiye'nin en güvendiği insanlar listesinde üst sıraları mesken tutan Seda Sayan, resmen ateşle oynuyor.
Bu arada konuyla ilgili en esprili yorum da Fatma Girik'ten geldi. Bir ortak dostumuzun bana naklettiğine göre Fatma Girik, "Keşke Murat Şar benim oğlum çıksa. Yıllardır çocuk hasreti çekmekten kurtulurum" diyerek basmış kahkahayı. Yaşa sen Fatma Abla!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA